Παρασκευόπουλος: Έστειλα στοιχεία στον Άρειο Πάγο αλλά δεν ευθύνομαι για τις διαρροές

«Δεν προσπάθησα να επηρεάσω τη Δικαιοσύνη» δήλωσε για την υπόθεση του ΣτΕ

Παρασκευόπουλος: Έστειλα στοιχεία στον Άρειο Πάγο αλλά δεν ευθύνομαι για τις διαρροές

Απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης του Συμβουλίου της Επικρατείας, μιλώντας στον Real Fm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.


Παράλληλα, όσον αφορά την παραγγελία πειθαρχικής εξέτασης για το θέμα των e-mail του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και τα στοιχεία που έστειλε στον Άρειο Πάγο, ανέφερε ότι δε θα μπορούσε να τα ζητήσει ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα, καθώς το σχετικό υλικό ήταν παράνομα αποκτηθέν.


«Μετά τη γενίκευση των τοποθετήσεων απέναντι στο θέμα αυτό υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι μπορούσε να είχε συμβεί. Πρόσεξα δε το εξής, πρώτον η δική μου παραγγελία να είναι εμπιστευτική και πραγματικά δεν ευθύνομαι για τις διαρροές που επακολούθησαν -τις φοβόμουν αλλά πραγματικά ευχόμουν να μην υπάρξουν- και κατά δεύτερο, η δική μου παραγγελία να μην αναφέρεται στην ιδιωτική ζωή» τόνισε.


Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε ακόμη ότι δεν μπορεί να κρίνει αν η απόφασή του βοήθησε ή έβλαψε πολιτικά την κυβέρνηση.


«Το θέμα είναι περίπου χαοτικό, δεν ξέρω αν βοήθησε ή έβλαψε πολιτικά την κυβέρνηση αυτή η παρέμβαση. Ο λόγος, για τον οποίο την επιχείρησα ήταν ότι πίστευα ��τι κατά νόμον πλέον, εφόσον είχα τη δυνατότητα από τις πολλές πηγές με τις οποίες είχε γίνει το γεγονός γνωστό, όφειλα να την κάνω», τόνισε.


Όσον αφορά τα «πυρά» που δέχεται η κυβέρνηση για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και για απόπειρα να χειραγωγήσει την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός υποστήριξε:


«Πυρά δέχεται, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα, δεν έχω έρθει σε επαφή με κανέναν απολύτως δικαστή, δεν έχω κάνει τίποτα που θα μπορούσε να επηρεάσει το δικαστήριο. Προσωπικά, για το θέμα της συνταγματικότητας επιχειρηματολόγησα αναλυτικά στη Βουλή, έχω τον επιστημονικό πειρασμό και πάλι να αναφερθώ με επιχειρήματα στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο, δεν το κάνω».


Ο κ. Παρασκευόπουλος ήταν κατηγορηματικός ότι δεν προσπάθησε να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη. «Δεν την επηρέασα με κανέναν τρόπο όχι μόνο φανερό, ούτε καν υπόγειο με καμία επαφή» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top