Γεροβασίλη για τροπολογία Παππά: Θα προηγηθεί διάλογος για να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις

"Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκράτησης, ένα πολεμικό κλίμα, με πολλαπλές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη"

​Την τοποθέτηση της για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών έκανε σήμερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM». Η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι «η πρόθεση, η πολιτική επιλογή και η υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα υπόλοιπα είναι βήματα μιας διαδικασίας και η τροπολογία είναι μέρος της».

Για την τροπολογία Παππά, που αφορά στο «μαύρο» στα μη αδειοδοτημένα κανάλια, τόνισε ότι «θα προηγηθεί διάλογος, με στόχο να υπάρξουν οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις».

Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις αναφορικά με το ΣτΕ, είπε ότι «έχουμε μια πρώτη απόφαση του ΣτΕ, να μπει στην ουσία της υπόθεσης» και υπογράμμισε ότι η απόφαση δεν προδικάζει το αποτέλεσμα. Η κ. Γεροβασίλη τόνισε επίσης, ότι υπάρχουν δύο πιθανότητες, είτε να κριθεί συνταγματικός ο νόμος και να προχωρήσει η διαδικασία όπως έχει, είτε να κριθεί αντισυνταγματικός και να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το σκεπτικό της απόφασης, τόνισε ότι η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητες εξουσίες, υπογράμμισε ότι δεν θα κρίνει και θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης, ωστόσο υπογράμμισε, ότι κάθε νόμος παράγει ένα αποτέλεσμα.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε ακόμη ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από τι συμβαίνει στην κοινή γνώμη και στο δημόσιο διάλογο. Ζήτησε πάντως από όλους όσους έχουν δημόσιο λόγο, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις της ΝΔ, και τις μεθόδους παρακράτους που χρεώνει στην κυβέρνηση, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε τις δηλώσεις του βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Φορτσάκη και υπογράμμισε: «Από εμάς δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Αντιθέτως, στελέχ�� της ΝΔ μιλάνε για αντισυνταγματικότητα του νόμου, χωρίς αυτό να θεωρείται παρέμβαση. Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκράτησης, ένα πολεμικό κλίμα, με πολλαπλές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη», είπε και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση έφτιαξε ένα νόμο, τον υπερασπίστηκε στον δημόσιο διάλογο και προχώρησε ανοιχτά και καθαρά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα δύο κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για νόμο Παππά! Αποστάσεις και προβληματισμός ενόψει ΣτΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top