Νέες αποστάσεις από Παππά! Φίλης: Ήττα για κυβέρνηση εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος

Για το αν θα επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές: «Δεν ξέρω τι θα γίνει»

Για ήττα της κυβέρνησης εάν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματι��ός από το ΣτΕ έκανε λόγο ο Νίκος Φίλης, δείχνοντας ότι υπάρχει προβληματισμός για τις κινήσεις του υπουργού Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες και πως ενδεχόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για αντισυνταγματικότητα πιθανόν να δρομολογήσει εξελίξεις.

«Είναι ήττα κατά τη γνώμη μου, αν πάρει αυτή την απόφαση το ΣτΕ και επιστρέψουμε στο καθεστώς της ασυδοσίας που υπήρχε τόσα χρόνια» είπε ο υπουργός Παιδείας στον Σκάι, σημειώνοντας πως «θα έχουμε επιστροφή στα παλιά».

Όσον αφορά την τροπολογία Παππά, ο κ. Φίλης τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν βιάζεται», ενώ για το ΕΣΡ σημείωσε πως υπάρχουν διεργασίες.

Ωστόσο, για το αν θα επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, ο κ. Φίλης είπε πως «δεν το ξέρει».

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν είναι στον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης το δημοψήφισμα για τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, αλλά πρόσθεσε πως ο ίδιος τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού, παρέπεμψε σε όσα είχε πει το καλοκαίρι ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για τη συνταγματική αναθεώρηση και επικαλέστηκε δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι συμφωνεί με τον διαχωρισμό το 70% των πολιτών.

Τέλος, για το μάθημα των Θρησκευτικών ο κ. Φίλης σημείωσε πως γίνεται διάλογος με την εκκλησία αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Πολιτεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top