Μητσοτάκης στη Βουλή: «Οι μεθοδεύσεις στο ΣτΕ παραπέμπουν σε παρακράτος ανομίας»

Παρέμβαση Μητσοτάκη στην Ολομέλεια: «Ζήτησε από τους πολίτες να είναι σε δημοκρατική εγρήγορση-«Μη διανοηθείτε να φέρετε ξανά την τροπολογία Παππ��»

Μητσοτάκης στη Βουλή: «Οι μεθοδεύσεις στο ΣτΕ παραπέμπουν σε παρακράτος ανομίας»

​Σκληρή επίθεση από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας αιφνιδιαστική παρέμβαση στην Ολομέλεια, για τις τηλεοπτικές άδειες και τις πρωτοφανείς εξελίξεις στη Δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας», μίλησε για φαινόμενα εκφυλισμού και μεθοδεύσεις που «θυμίζουν» παρακράτος, όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες και στο ΣτΕ.

Σε έντονο ύφος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην τολμήσει να επανακαταθέσει την τροπολογία Παππά, η οποία θυμίζουμε πως κατατέθηκε νύχτα, την περασμένη Παρασκευή, σε παντελώς άσχετο νομοσχέδιο, αλλά αποσύρθηκε την ίδια νύχτα, μετά την καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Ο Πρόεδρος της «ΝΔ», παρενέβη λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και πριν από την προαναγγελθείσα παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που αναμένεται αργότερα, το πιθανότερο μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης.

Ο κύριος Μητσοτάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «στην προηγούμενή μου τοποθέτηση στη Βουλή, είχε προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι η πατρίδα μας δεν αντέχει να προσθέσει και μια κρίση δημοκρατίας.Δυστυχώς οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μας. Ακολουθούνται ακραίες μέθοδοι που υπονομεύουν την ποιότητα της Δημοκρατίας.Βιώσαμε απαράδεκτες μεθοδεύσεις, που είχαν σκοπό την άσκηση πίεσης σε δικαστές που θα κρίνουν τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά» είπε και τόνισε:

«Αυτές είναι μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου. Διαβάζω απόσπασμα από την ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που μιλά για μεθόδους «φασιστικών καθεστώτων». Ποτέ στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση από εισαγγελείς. Στοχεύουν στην ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης. Θα έπρεπε να προκαλεί και τα δικά σας αντανακλαστικά όταν η «Αυγή» δημοσιοποιεί προσωπικά δεδομένα και φωτογραφία δικαστικού που μετείχε την ίδια ημέρα στη συνεδρίαση του ΣτΕ. Αφού είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο και είχαν αναπαραχθεί στη Βουλή από γνωστούς εργολάβους της λάσπης. Αλλο ένα δείγμα γραφής μια εξουσίας που δεν έχει αναστολή στην προσπάθειά της να υποσκάψει ό,τι έχει απέναντί της ως θεσμικό αντίβαρο. Μια εξουσία που διορίζει νύχτα δικαστικούς, που στέλνει σπίτι τους στελέχη που καταγγέλλουν διασπάθιση δημοσίου χρήματος, όπως συνέβη με τη γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κυρία Χαλικιά και τον γ.γ. Πρώτης Υποδοχής κ. Οδυσσέα Βουδούρη.Η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο θεσμικό ανάχωμα ανάμεσα στον αυταρχισμό της εξουσίας.Εμείς θα προστατεύσουμε το κύρος της Δικαιοσύνης και τη θεσμική της ανεξαρτησία.Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ σηματοδοτεί τη βούληση του ΣτΕ να κρίνει την ουσία της συνταγματικότητας του νόμου Παππά».

«ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΠΠΑ»

«Δεν φαντάζομαι να διανοηθείτε να επαναφέρετε αυτή την πραξικοπηματική τροπολογία.Το «μαύρο» στην ενημέρωση δεν θα περάσει.Εφόσον το δικαστήριο κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο, η κυβέρνηση έχει μία και μόνη οδό: Να επιστρέψει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και να καταργήσει τον απαράδεκτο αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.Καλώ όλους τους Έλληνες σε δημοκρατική εγρήγορση.Οι μεγάλες κατακτήσεις της χώρας δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από μια αυταρχική κυβέρνηση, η οποία έχει ως μόνο μέλημά της τη διατήρηση στην εξουσία.Η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλη καταρράκωση των δημοκρατικών της θεσμών».

Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ:

«Κανείς ανασχηματισμός δεν πρόκειται να βγάλει τον κ. Τσίπρα από τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε. Κάθε μέρα που περνά καθιστά την ανάταξη της χώρας πιο δύσκολη. Γι' αυτό επιμένουμε στο αίτημά μας για εκλογές.Για να επουλώσουμε τα βαθιά τραύματα της "πρώτης φοράς Αριστερά" στη διακυβέρνηση.Είχε κυριαρχήσει η άποψη ότι τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε χειρότερα.Ο κ. Τσίπρας προσθέτει στη βαριά οικονομική κρίση που ο ίδιος δημιούργησε και κρίση δημοκρατίας.Ακολουθεί μεθοδεύσεις που δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα, διχάζουν την κοινωνία και υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΠΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ: «ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ»

176260.jpg
O Υπουργός Επικρατείας, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε πως έχει υποστεί ύβρεις και συκοφαντίες και σημείωσε ότι το θλιβερό είναι πως η ΝΔ, αντί να έχει το δικό της στίγμα, εκπροσωπεί συμφέροντα:

«Η επιλογή σας για το ΕΣΡ δεν μπορεί να είναι υπό αίρεση, έχει ολοκληρωθεί ένας διαγωνισμός», είπε ο υπουργός Επικρατείας, συμπληρώνοντας ότι «ο δικός μας νόμος είχε τις περισσότερες αρμοδιότητες για το ΕΣΡ. Επιλέξατε να το υπονομεύσετε. Πείτε στον λαό να επιστραφούν πίσω τα λεφτά των καναλαρχών, αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωσή σας», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top