Νέο «άδειασμα» εκ των έσω σε Παππά: Να κάνουμε το ΕΣΡ γιατί μπορεί να ακυρωθεί ο νόμος!

Συρμαλένιος: Θα είναι πολιτικό πρόβλημα η ακύρωση του νόμου για την κυβέρνηση αλλά θα σεβαστεί την όποια απόφαση του ΣτΕ

Σαφείς αποστάσεις που φτάνουν μέχρι σε έμμεσο -αλλά σαφές άδειασμα- του Νίκου Παππά παίρνουν ολοένα και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την αποκάλυψη-βόμβα του Σάκη Παπαδόπουλου στο STAR για «μπλόκο» Βούτση στην τροπολογία Παππά αλλά και τις «νουθεσίες» της Σίας Αναγνωστοπούλου για νόμους που όταν είναι λάθος πρέπει να αποσύρονται, ο Νίκος Συρμαλένιος έκανε το επόμενο βήμα καλώντας την αντιπολίτευση να συναινέσει για τον σχηματισμό του ΕΣΡ με το επιχείρημα ότι θα πρέπει να διαχειριστεί την επόμενη μέρα αν ακυρωθεί ο νόμος από το ΣτΕ!

«Να βάλω ένα υποθετικό ερώτημα. Ας πούμε ότι τον βγάζει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά το ΣτΕ. Ακυρώνεται λοιπόν... Δεν θα πρέπει να υπάρχει το ΕΣΡ εκείνη τη στιγμή να αποφασίσει για τη συνέχεια;» είπε χαρακτηριστικά στον Σκάι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Nikos-syrmalenios-1021x580.jpg
Ο κ. Συρμαλένιος ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ, δεν υπάρχει άλλη λύση», ενώ παραδέχθηκε ότι αν ακυρωθεί ο νόμος Παππά θα είναι «ήττα για την κυβέρνηση και πολιτικό πρόβλημα».

Ο ίδιος, είπε ότι θεωρεί θετικό που οι δικαστές θα εξετάσουν τις προσφυγές των καναλιών και πρόσθεσε (άραγε με αιχμές προς την ίδια την κυβέρνηση;) πως «οι δικαστές πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και θέλουμε να είναι ανεξάρτητοι».

Ο Κώστας Γκιουλέκας, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «πραξικόπημα εν εξελίξει» που «θυμίζει τις χειρότερες μέρες της Σοβιετίας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως θέλει «να αποφασίζει η ίδια πως θα ενημερώνεται ο ελληνικός λαός και πόσα κανάλια θα υπάρχουν».

Παράλληλα, χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το ΕΣΡ αφού πρώτα «πήρε από αυτά τις βασικές αρμοδιότητες».

Τέλος, ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Ιάσων Φωτήλας επιτέθηκε με σκληρά λόγια στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «σπείρα που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για να πάρει την ψήφο του».

Ο ίδιος, μάλιστα, ειρωνικά είπε στον κ. Συρμαλένιο ότι οι δικαστές θα ψηφίσουν μία φορά και... πως δεν γίνεται να ξαναψηφίσουν εάν δεν αρέσει η απόφαση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό!

Δείτε ακόμη:

Η κυβέρνηση… αυτοτρολάρεται: «Πίεση και κλίμα τρομοκρατίας στους δικαστές του ΣτΕ»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top