Φουντώνουν τα σενάρια για ΠΡΟΩΡΕΣ εκλογ��ς μέσα στους πρώτους μήνες του 2017

Τι λένε El Pais και Eurasia Group

Φουντώνουν τα σενάρια για ΠΡΟΩΡΕΣ εκλογές μέσα στους πρώτους μήνες του 2017

Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα, με τα διεθνή ΜΜΕ και ορισμένους οικονομικούς αναλυτές να «βλέπουν» πρόωρες εκλογές τους πρώτους μήνες του 2017, παρόλο που η κυβέρνηση απορρίπτει τέτοιου είδους σενάρια.

Η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η έστω και προκαταρκτική συζήτηση για το χρέος, αποτελούν τα κρίσιμα στοιχήματα για το Μέγαρο Μαξίμου.

Αν όμως οι πιέσεις ενταθούν από τους δανειστές, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

El Pais: «Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χάνει τη δημοτικότητά της»
Ρεαλιστική πιθανότητα πρόωρων εκλογών βλέπει η ισπανική εφημερίδα «El Pais», καθώς όπως λέει «η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χάνει τη δημοτικότητά της», εξαιτίας της ανακολουθίας μεταξύ προεκλογικών υποσχέσεων και κυβερνητικών πεπραγμένων.

Η ισπανική εφημερίδα προσθέτει ότι πέραν των δυσκολιών με την οικονομική πολιτική -κάτι το οποίο, δυστυχώς, οι Έλληνες έχουν συνηθίσει- ο ΣΥΡΙΖΑ υποφέρει από την αποτυχία του να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση και τη διαμάχη που ξέσπασε γύρω από τον νέο νόμο για το τηλεοπτικό πεδίο, η συνταγματικότητα του οποίου αμφισβητείται.

Eurasia: «Αν δεν διαφανεί το ενδεχόμενο συμφωνίας μέχρι τον Δεκέμβριο, είναι πιθανό η κυβέρνηση να επιλέξει πρόωρες εκλογές στο πρώτο εξάμηνο του 2017»
Στην εκτίμηση ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές μέχρι τον Δεκέμβριο για το θέμα του χρέους, τότε παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη προχώρησε ο βασικός αναλυτής της Eurasia Group, Mujtaba Rahman.
«Οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, που αποτελούν το βασικό κλειδί αυτής της αξιολόγησης, αποτελούν ιδεολογικά μια κόκκινη γραμμή για πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που παραδοσιακά υποστηρίζουν τα δικαιώματα των εργατών και τα συνδικάτα», σημείωσε ο Rahman, μιλώντας στον Guardian.

Όπως υποστηρίζει, σε μεγάλο βαθμό οι εξελίξεις θα κριθούν στο Βερολίνο και Ουάσινγκτον, έδρα του ΔΝΤ, και όχι στην Αθήνα, δεδομένης της αντιπαράθεσης για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το ελληνικό χρέος.

«Αν δεν διαφανεί το ενδεχόμενο συμφωνίας μέχρι τον Δεκέμβριο, είναι πιθανό η κυβέρνηση να τραβήξει την πρίζα, να παρατήσει τη δεύτερη αξιολόγηση και να επιλέξει πρόωρες εκλογές στο πρώτο εξάμηνο του 2017» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top