"Ο Λαφαζάνης ρώτησε Ρώσο τραπεζίτη αν μπορεί να τυπώσει δραχμές"- Θα έρχονταν με γαϊδουράκια!

Οργισμένη διάψευση από τον πρώην υπουργό και πρόεδρο της ΛΑΕ που κάνει λόγο για «προβοκάτσιες» και «παγίδες»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις αλλά και οι κόντρες σχετικά με το αν υπήρχε σχέδιο για επιστροφή στην δραχμή, το οποίο προωθούσαν υπουργοί της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, ύστερα και από τις αποκαλύψεις του βιβλίου για τον Ολάντ, το οποίο εμπλέκει πάντως τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό (προκαλώντας την κατηγορηματική διάψευση του Μεγάρου Μαξίμου).

Νέα διάσταση στο ζήτημα έδωσε σε σημερινό της δημοσίευμα η Εφημερίδα των Συντακτών, καθώς υποστηρίζει ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημερινός πρόεδρος της ΛΑΕ και υπουργός Ενέργειας στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, ρώτησε τον Ρώσο κεντρικό τραπεζίτη, κατά την επίσκεψη μάλιστα του πρωθυπουργού στη Μόσχα, αν μπορεί να τυπώσει δραχμές.

«”Αλήθεια, μπορείτε να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας”, ρώτησε κάποια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η παρέα πάγωσε... Ο τραπεζίτης χαμογελώντας απάντησε καταφατικά. “Και πώς τα στέλνετε”, ρώτησε πάλι ο κ. Λαφαζάνης» αναφέρει το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών. Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα «οι συμμετέχοντες γελούσαν πια κανονικά. “Τα μεταφέρουμε ακόμη και με γαϊδουράκια” απάντησε ο Ρώσος τραπεζίτης και η συζήτηση έληξε εκεί». Η «ανάλαφρη αυτή συζήτηση» προκάλεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, «αλγεινή εντύπωση στον πρωθυπουργό», αλλά θεωρήθηκε όχι και τόσο σημαντική.

Διάψευση από Λαφαζάνη

Κατηγορηματικά διαψεύδει πάντως από την πλευρά του το δημοσίευμα ο πρόεδρος της ΛΑΕ, σε δήλωσή του στην οποία υπενθυμίζει και την υπόθεση της «εφόδου» του στο Νομισματοκοπείο, την οποία επίσης έχει διαψεύσει.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει συγκεκριμένα στη δήλωσή του:

«Το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ όσον αφορά τις “πληροφορίες” για το πρόσωπο μου είναι ανυπόστατο, υποβολιμαίο και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Ουδέποτε ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος είτε από το Νομισματοκοπείο, όπως κάποιοι συκοφαντικά διέδιδαν παλιότερα, είτε από τη Ρωσία.

Οι στόχοι αυτής της παραφιλολογίας είναι απόλυτα κατανοητοί από το λαό.

Όσοι διοχετεύουν αυτές τις δήθεν “πληροφορίες” και κατασκευάζουν σενάρια δεν θέλουν να πλήξουν, όπως κακώς πιστεύουν ότι πλήττουν, μόνο το πρόσωπο μου άλλα πρώτα απ' όλα και κυρίως το αίτημα που γίνεται όλο και πιο επιτακτικό για μετάβαση της χώρας μας στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος. Όπως θέλουν να πλήξουν και την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας την εθνική της κυριαρχία και μια ανε��άρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωτερικών προσανατολισμών, πράγματα για τα οποία αγωνίζεται η ΛΑ.Ε., συναντώντας όλο και ευρύτερη λαϊκή απήχηση και δυναμική.

Κάνουν λάθος, όμως, όσοι πιστεύουν ότι με βρώμικες μεθοδεύσεις μπορούν να ανακόψουν μια αναπότρεπτη, έξω από τη φυλακή του ευρώ, αντιμνημονιακή πορεία της χώρας.

Να είναι βέβαιοι οι κύκλοι εκείνοι που διοχετεύουν δήθεν “πληροφορίες” σε μέσα ενημέρωσης, για να στήσουν προβοκάτσιες και παγίδες, πως θα είναι οι ίδιοι που θα πέσουν μέσα και θα τις πληρώσουν».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top