Κουμουτσάκος: "Κωμωδία" η συγκρότηση του ΕΣΡ - Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για εκλογές

Πολύ δύσκολο χαρακτηρίζει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης


«Η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος και χαρακτήρισε στάση ευθύνης το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες, μιλώντας στην ΕΡΤ.


Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε μάλιστα ότι ουδείς μπορεί να αποκλείσει εκλογές το επόμενο διάστημα, μέσα σε 6 έως 8 μήνες, καθώς «ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του προανήγγειλ�� πόλωση και διχασμό αλλά και σύγκρουση με τους δανειστές για το χρέος».


Εκτίμησε ακόμη ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι δύσκολη και επισήμανε ότι η ΝΔ είναι κατά των μαζικών απολύσεων γιατί η κοινωνία δεν τις αντέχει.


«Κωμωδία η συζήτηση για συγκρότηση του ΕΣΡ από την κυβέρνηση


Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και τους χειρισμούς της κυβέρνησης ότι η ΝΔ δεν μπορεί να συμμετέχει στη συζήτηση για την συγκρότηση του ΕΣΡ γιατί θεωρεί ότι «είναι κωμωδία», αφού «οι ίδιοι άνθρωποι που μας καλούν είναι εκείνοι που του στέρησαν τη δυνατότητα να παίξει τον ρόλο του, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, για τις ��δειες».


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισήμανε ότι «ο νόμος του κ. Παππά οδήγησε, σε απόλυτη παράκαμψη των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα» και πρόσθεσε για τη στάση του κόμματός του: «Εμείς πιστεύουμε ότι κινείται στα όρια και πέραν της αντισυνταγματικότητας, αυτή είναι η δική μας άποψη και θα περιμένουμε να εξελιχθεί η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας».


Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: «Η ουσία της θέσης μας δεν είναι υπεράσπιση κανενός συμφέροντος κανενός καναλάρχη. Η θέση μας, η πεποίθησή μας, είναι ότι εδώ υπάρχει θέμα δημοκρατικής λειτουργίας πολυφωνίας και πλουραλισμού. Αυτή η δημοκρατική ευθύνη ορίζει και την ένταση της αντίδρασής μας. Είμαστε τόσο έντονοι στην αντίδρασή μας, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένα βήμα πλήγματος της Δημοκρατίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top