Παππάς: Το μικρό κόμμα της Αριστεράς θα είναι για πολλά χρόνια κυρίαρχο στην πολιτική σκηνή

«Η ιστορία αυτού του κόμματος είναι ένας αγώνας για την επιβίωση επί τρεις δεκαετίες. Τώρα πλέον "μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες"»

Παππάς: Το μικρό κόμμα της Αριστεράς θα είναι για πολλά χρόνια κυρίαρχο στην πολιτική σκηνή

«Το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτήρα ιστορικό, καθώς ήταν το πρώτο συνέδριο κόμματος της Αριστεράς που είναι στη διακυβέρνηση της χώρας και εκ των πραγμάτων ετέθησαν ερωτήματα πρωτόγνωρα, για τη στελέχωση του κόμματος και της κυβέρνησης» τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας (για μία ακόμη φορά) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Η ιστορία αυτού του κόμματος είναι ένας αγώνας για την επιβίωση επί τρεις δεκαετίες. Τώρα πλέον "μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες"» είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Θα συζητάμε πάνω στον καμβά της ιστορικής μας δικαίωσης, ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς είναι πλέον κυρίαρχο στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας ... Θα είναι για πολλά χρόνια, εάν υλοποιήσει αυτά που το συνέδριο του έχει αναθέσει».

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για πολύ πλούσιο διάλογο τονίζοντας πως «πρέπει να εξεταστεί στο μέλλον πώς θα οργανώνονται τα συνέδρια ώστε να είναι πολυπληθή και να είναι πιο οργανωμένος και παραγωγικός ο διάλογος».

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε το συνέδριο «τεράστιο βήμα αυτοσυνείδησης για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ηγεσία και τα μέλη του» και υπογράμμισε ότι σε «αυτό το τριήμερο αναμέτρησης με την πραγματικότητα της διακυβέρνησης, συζητήθηκε το πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστούν οι πολιτικές σε δυσμενές διεθνές πλαίσιο, με κατεστημένους μηχανισμούς σε κράτος και οικονομία να προσπαθούν να υπονομεύσουν το κυβερνητικό έργο».

«Είναι στοίχημα να ανοικοδομηθεί ένα κόμμα αντάξιο του ιστορικού χρέους για ένα κόμμα κορμό της δημοκρατικής παράταξης, της μεγάλης Αριστεράς, ώστε να αποκτήσει η Αριστερά πιο δομημένες και στενές επαφές με την οργανωμένη κοινωνία, να ανοίξει τις πόρτες της, με αυστηρά κριτήρια αλλά χωρίς σύνδρομα που ίσως δεν επέτρεψαν στο παρελθόν να προσεγγίσουν άνθρωποι που το προσπάθησαν» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Ο ίδιος, υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθεί η δράση στους τομείς που θέλουμε, τόσο εντός της συμφωνίας με τους δανειστές όσο και εκτός αυτού του πλαισίου.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να απαιτούμε από τους εαυτούς μας και όλους μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top