Σόιμπλε σε Τσακαλώτο: Αν δεν κάνετε τις μεταρρυθμίσεις, έρχονται νέα μέτρα!

«Το 2018 και… βλέπουμε» το μήνυμα που έστειλε για το χρέος

Σόιμπλε σε Τσακαλώτο: Αν δεν κάνετε τις μεταρρυθμίσεις, έρχονται νέα μέτρα!

Μήνυμα στην Ελλάδα να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις έστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην εφημερίδα General Anzeiger της Βόννης, ο οποίος αποκάλυψε πως στο Eurogroup είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως έρχονται νέα μέτρα εάν δεν εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα.

Φέρνοντας για παράδειγμα την Ισπανία και την Ιταλία, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε πως και η χώρα μας κάνει πρόοδο αλλά υπογράμμισε «δεν θα πρέπει να πιστέψει πως μπορεί να σταματήσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις».

O ίδιος έκανε λόγο για παρεξήγηση όσον αφορά τα περί σύγκρουσης με το ΔΝΤ και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ αμφιβάλλει -και αυτό δεν είναι νέο- ότι η Ελλάδα θα εφ��ρμόσει, αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί και ότι αυτό αρκεί ώστε να βαδίσει η χώρα προς ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι Έλληνες αντίθετα επαναλαμβάνουν: Θα τα καταφέρουμε. Γι' αυτό και την άνοιξη συμφωνήσαμε, η Αθήνα να λάβει πρόσθετα μέτρα, εάν επαληθευτεί η απαισιοδοξία του ΔΝΤ. Αυτό, το υπενθύμισα ξανά στον Έλληνα ομόλογό μου στο Eurogroup της Δευτέρας».

Όσον αφορά το θέμα του χρέους, μετέθεσε χρονικά το θέμα για το 2018 και… βλέπουμε: «Θα διεκπεραιώσουμε το τρίτo πρόγραμμα έως το τέλος του 2018 και τότε θα αποφασίσουμε τι είναι ενδεχομένως ακόμα αναγκαίο. Εάν μιλάμε τώρα για ελαφρύνσεις του χρέους αποδυναμώνεται η διάθεση για μεταρρυθμίσεις. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η ανεπαρκής ανταγωνιστικότητά της. Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top