Χερμάν βαν Ρομπάι: Ο Βαρουφάκης σάς κόστισε εκατομμύρια

«Για να χτίσει την εικόνα του»

​«Ο ανεύθυνος υπουργός Οικονομικών στοίχισε στη χώρα εκατομμύρια. Όχι, στοίχισε δεκάδες εκατομμύρια»: Με τέτοια λόγια αναφέρεται στον Γιάνη Βαρουφάκη ο τέως πρόεδρος ��ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπάι, κατηγορώντας τον ότι «έπληξε την εικόνα της χώρας ώστε να χτίσει τη δική του».

Ο Ρομπάι υποστηρίζει επίσης πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν αξιολόγησε σωστά το ευρωπαϊκό περιβάλλον κατά τη διάρκεια του 2015.

Σε δηλώσεις του που φιλοξενεί την Κυριακή η Καθημερινή, ο βέλγος πολιτικό αναφέρει σχετικά με τον τέως ΥΠΟΙΚ: «Ο ανεύθυνος υπουργός Οικονομικών χάλασε το παιχνίδι, αλλά κατέστρεψε μαζί και την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του» δηλώ��ει ο Βέλγος πολιτικός. «Στοίχισε στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ… δεκάδες δισεκατομμύρια!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε εκτενώς στην ελληνική υπόθεση: «Ξέρετε νευρίασα πολύ όταν ανακάλυψα το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος στις αρχές του 2010 και με τους Έλληνες που επέτρεψαν τον (δημοσιονομικό) εκτροχιασμό, αλλά και με τους Ευρωπαίους που ήταν σε απόλυτη αδράνεια».

«Τίποτα δεν είχε γίνει στην Ελλάδα για να διορθωθεί το έλλειμμα του 15%. Όταν σε μια χώρα υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές και ζει πέρα από τις πραγματικές δυνατότητές της αυτή είναι η πραγματική φτωχοποίησή της» εξηγεί.

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παλιότερα σε συνέντευξή του STAR και στην εκπομπή στον Ενικό, είχε χαρακτηρίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη ως σημαντικό asset για την κυβέρνηση. Είχε πει χαρακτηριστικά τον Απρίλιο του 2015: «Ο Γιάνης Β��ρουφάκης είναι ένα σημαντικό asset για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Είναι ένας οικονομολόγος που έχει ενοχλήσει γιατί μιλάει τη γλώσσα τους καλύτερα απ' ότι την μιλάνε αυτοί"».

«Μιλάει τη γλώσσα της οικονομίας, βεβαίως έχοντας ριζοσπαστικές θέσεις και απόψεις , αντιλήψεις οι οποίες είναι δεδομένες» σημείωσε προσθέτοντας ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν κάνει πίσω εύκολα, είναι έντιμος και επιμένει στις απόψεις του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top