Όλα τα είχε ο προυπολογισμός, το ειδικό κονδύλι για έξοδα φυλάκισης καναλαρχών του έλειπε!

ΔΕΙΤΕ τι ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου στο δελτίο ειδήσεων του Star-ΒΙΝΤΕΟ

Συνήθως το ελληνικό κράτος την τελευταία διετία παραλείπει να συντάξει εκθέσεις προβλεπομένων δαπανών στα σχέδια νόμου. Αλλά στην τροπολογία Παππά που εισήχθη την Παρασκευή το βράδυ επισυνάπτεται μία πρόχειρη ειδική έκθεση για δαπάνες .

Όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σε μία χώρα που το γενικό λογιστήριο δεν είναι σε θέση να προβλέψει πόσα χρήματα θα στοιχίσουν οι επιχορηγήσεις των ταμείων ή το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπι��τικής κρίσης και παραπέμπει συνήθως «στα επισπεύδοντα» , δηλαδή τα αρμόδια υπουργεία, στην τροπολογία επισυνάπτεται κείμενο που αναφέρει τα εξής:

«Ενδεχόμενη δαπάνη από την αντιμετώπιση των εξόδων φυλάκισης των τυχόν μη αδειδοτημένων παρόχων που προβαίνουν σε κατά τα ειδικώς προβλεπόμενα στην υπόψη τροπολογία, παροχή, διανομή κλπ προγραμμάτων, εκπομπών η περιεχομένου».

eeeee.jpg

Όπως τόνισε το Τάσος Τέλλογλου, με τις νέες διατάξεις οι ποινές φυλάκισης ανεβαίνουν από 3 μήνες σε ένα χρόνο τουλάχιστον και τα πρόστιμα από το ελάχιστο των 3.000 στις 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται όμως πως στην παλιότερη διάταξη του 2012 οι 3 μήνες είναι η ελάχιστη ποινή και εδώ ο ένας χρόνος είναι επίσης η ελάχιστη ποινή που είναι εξαγοράσιμη κατά κανόνα.

Όπως διερωτήθηκε ο δημοσιογράφος, «προς τι η έκθεση; Και για πόσους παρόχους μιλάμε; Για έναν, για δύο , για τρείς; Πολύ περισσότερο όταν η ίδια η τροπολογία παραδέχεται ότι οι ποινές φυλάκισης θα μετατρέπονται σε έσοδα για το κράτος καθώς θα εξαγοράζονται»

«Συνεπώς τα τροφεία της φυλάκισης σε αυτές τις διατάξεις άλλο στόχο έχουν, να τρομάξουν όσους επιμένουν να προσφεύγουν στον φυσικό τους δικαστή» τόνισε ο Τάσος Τέλλογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρ��ν άρον μάζεψαν την τροπολογία για το μαύρο στα κανάλια-Καταλυτική παρέμβαση Βούτση

"ΠΟΛΕΜΟΣ" μετά την απόσυρση της τροπολογίας-Οι απειλές Παππά για ΦΥΛΑΚΙΣΗ σκόνταψαν στον Βούτση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top