Η κυβέρνηση ΑΝΑΙΡΕΙ τον εαυτό της και οδηγεί σε ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ 2.000 εργαζόμενους!

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

​Τον στραγγαλισμό 4 ενεργών καναλιών και τον ξαφνικό θάνατο για 2.000 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους φαίνεται πως επιλέγει η κυβέρνηση με μια τροπολογία, που ήρθε σχεδόν μαύρα μεσάνυχτα να ρίξει μαύρο στα μη αδειοδοτημένα κανάλια.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ακόμα αυτοαναίρεση της κυβέρνησης, η οποία εδώ και καιρό έλεγε με κάθε επισημότητα πως ο χρόνος που δίνει ο νόμος για τη διαμόρφωση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου είναι 90 ημέρες.

Τι συνέβη και ξαφνικά ο χρόνος αυτός έγινε μόλις 5 μέρες; Τι μεσολάβησε; Κι όλα αυτά ενώ η υπόθεση της αντισυνταγματ��κότητας του νόμου Παππά, εκκρεμεί στην Ολομέλεια του Συμβούλιου Επικρατείας , όπου μετά από δυο διασκέψεις ανώτατοι δικαστές αδυνατούν να καταλήξουν μέχρι στιγμής σε απόφαση.

Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση δεν περιμένει την απόφαση του ΣτΕ; Απορία, που εξέφρασε σε υψηλούς τόνους και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος. «Θα έλεγα ότι από άποψη πολιτικής ηθικής, θα μπορούσε η κυβέρνηση να περιμένει την έκβαση της υπόθεσης στο ΣτΕ. Διότι αν πχ υποθέσουμε ότι κλείνει τα κανάλια και στη συνέχεια το ΣτΕ βγάλει μια απόφαση και πει ότι κακώς έκλεισαν τα κανάλια, ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, καταλαβαίνετε ότι θα έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα γεγονότα που δύσκολα θα ανατραπούν στην πράξη».

Το οξύμωρο είναι πως επιλέγει τον ξαφνικό θάνατο μετά τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού, του υπουργού Επικρατείας αλλά και τις προσπάθειες του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο κατά το Σύνταγμα είναι αρμόδιο για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Και αυτή την ώρα επιλέγει ο Νίκος Παππάς, να φέρει μια τροπολογία η οποία οδηγεί σε πλήρη κατάργηση του ΕΣΡ και εκχωρεί όλες τις αρμοδιότητες μιας ανεξάρτητης αρχής στον ίδιο τον υπουργό.

«Δυστυχώς και αυτή η τροπολογία αποδεικνύει τον τρόπο σκέψης του κυρίου Παππά. Δε σέβεται τους θεσμούς, δε σέβεται το Σύνταγμα, δε σέβεται τις ανεξάρτητες αρχές. Δεν αρκείται και στο ρόλο του Υπερ Καναλάρχη. Θέλει να τα κάνει όλα αυτός Αυτό εκφεύγει των ορίων μια δημοκρατικής συντεταμένης πολιτείας. Είναι θεσμικός και νομοθετικός τραμπουκισμός», είπε στο STAR ο δικηγόρος, πρώην μέλος του ΕΣΡ Αντώνης Βγόντζας.

Μάλιστα η τροπολογία Παππά εισάγει και το καινοφανές να επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές φυλάκισης και πρόστιμα ενώ από την άλλη ο νόμος καταστρατηγεί κάθε έννοια ανταγωνισμού, την ώρα που το ανώτατο δικαστήριο της χώρας διασκέπτεται για να εκδώσει την απόφαση για τον ίδιο νόμο.

Γιατί λοιπόν τόση βιασύνη και τέτοια σπουδή που χαρακτηρίζεται περίεργη;

«Μπορεί από την αρχή να την κατέθεσαν για να διαμορφώσουν συνθήκες, αλλά είμαι βέβαιος ότι την απέσυραν για ένα πολύ σοβαρό λόγο. Εξέθεσαν με την τροπολογία το ΣτΕ. Σαν να είπαν εμείς ��εν περιμένουμε τι θα πει το ΣτΕ, δεν περιμένουμε την απόφαση που θα μας κρίνει συνολικά. Εμείς θα κλείσουμε τα κανάλια, θα ρίξουμε μαύρο σε σταθμούς που εκπέμπουν δύο δεκαετίες», πρόσθεσε Αντώνης Βγόντζας.

Η τροπολογία Παππά κινείται δε στα θολά νερά της ασάφειας και της προχειρότητας αφού δείχνει μια αναιτιολόγητη σπουδή να ρίξει μαύρο. Tην ίδια σπουδή και προχειρότητα όπως από την πρώτη στιγμή αυτού του διαγωνισμού: Από το ανεξήγητο 4 στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, που μπορεί να γίνει και 5 όπως έλεγαν και σύμφωνα με υπουργούς και 10 αλλά και 100, όπως είπε ένας από αυτούς.

Μίλησαν για θεματικές και περιφερειακές άδειες , αυτές όμως τις έβαζαν και τις έβγαζαν από το αφήγημά τους ανάλογα με τις διαθέσεις και τη σκοπιμότητες κάθε φορά.

Τώρα αφού μίλησαν για 90 μέρες, σπεύδουν να ρίξουν μαύρο σε μόλις 5 μέρες. Ακόμα όμως και σ αυτή τη διαδικασία που εισηγείται δεν καθορίζει με σαφήνεια αν το μαύρο θα κληθεί να το ρίξει η Digea ή κλείνοντας την κάνουλα της διαφήμισης οδηγεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς να γίνουν αυτόχειρες.

Προφανώς θέλει με μια αυταρχική κίνηση να κατεβάσει το διακόπτη στις ζωές 2.000 οικογενειών!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top