Πόλεμος ανακοινώσεων για ΕΣΡ και τροπολογία Παππά

Ν.Δ.: ΕΣΡ μόνο με ακύρωση του νόμου Παππά-ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμική εκτροπή της Ν.Δ.

​Σε πολιτικό πόλεμο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. έχει οδηγήσει η κατάθεση τροπολογίας, το βράδυ της Παρασκευής, από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, η οποία αποσύρθηκε μετά από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ώστε να γίνει ακόμη μία προσπάθεια για τη συγκρότηση νέας σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Ν.Δ.: ΕΣΡ μόνο με ακύρωση του νόμου Παππά

«Η λειτουργία του ΕΣΡ περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά», τόνισε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα της με την κυβέρνηση.
Απαντώντας στο Μαξίμου, το οποίο είχε καλέσει νωρίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να μην εμπλέκει το ΕΣΡ στις πολιτικές της επιδιώξεις», η Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι «περιθωριοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, παραβιάζοντας το σύνταγμα για να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Ανέφερε παράλληλα ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση «ομολόγησε τη διαπλοκή με τα συμφέροντα με την πραξικοπηματική απόπειρα να πέσει "μαύρο" στα κανάλια», διαμηνύοντας πως η Ν.Δ. «δεν πρόκειται να γίνει συνένοχη στο "μαύρο", στο λουκέτο στα κανάλια και στην ενημέρωση και στην ανεργία χιλιάδων εργαζόμενων».

ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμική εκτροπή της Ν.Δ.

Θεσμική εκτροπή χαρακτήρισε «τη ρητή άρνηση της Ν.Δ. να συνδράμει στη συγκρότηση ΕΣΡ» ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το ΕΣΡ είναι συνταγματικά ��ροβλεπόμενη αρχή» και ότι «η συγκρότησή του είναι συνταγματικό καθήκον όλων των κομμάτων».

Σημειώνει ότι «η ρητή - πλέον - άρνηση της ΝΔ να συνδράμει στη συγκρότηση του ΕΣΡ συνιστά θεσμική εκτροπή.

»Η ΝΔ οφείλει να αλλάξει θέση και να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο. Ας σταματήσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διαπλοκής, κόντρα στα συμφέροντα της κοινωνίας», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένωση Κεντρώων: Απαράδεκτη η τροπολογία, να συγκροτηθεί ΕΣΡ

Έκκληση για επανασύσταση του ΕΣΡ απηύθυνε από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων, σε ανακοίνωσή της με αφορμή την αποσυρθείσα τροπολογία Παππά, την οποία χαρακτηρίζει «απαράδεκτου περιεχομένου».

«Έχουμε εδώ και καιρό συστήσει στον κ. Βούτση να προχωρήσει σε συγκρότηση νέου ΕΣΡ. Αντ' αυτού, αργά το βράδυ της Παρασκευής κατατέθηκε από τον υπουργό Επικρατείας τροπολογία, η οποία υπό το βάρος της πραγματικότητας αποσύρθηκε. Η Ένωση Κεντρώων κάνει ύστατη έκκληση για επανασύσταση του ΕΣΡ και η εξέταση όλων των φακέλων των τηλεοπτικών αδειών να γίνει από αυτό το αρμόδιο κατά το σύνταγμα όργανο. Οτιδήποτε άλλο συνιστά εκτροπή και θα επιφέρει διχασμό στην κοινωνία», καταλήγει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.