ΑΔΕΙΑΖΕΙ την κυβέρνηση ο Χρυσόγονος: Να περιμένει μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ!

"Δεν έχει την υποχρέωση τυπικά ή νομικά αλλά καλό θα ήταν από πολιτικής ηθικής άποψης να το κάνει" είπε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

​«Το ΣτΕ βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση, που είναι η διάσκεψη. Πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία και να αφήσουμε τους δικαστές ανεπηρέαστους και να κρίνουν» δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος διερωτήθηκε: «Μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος όσο εκκρεμε�� η απόφαση του ΣτΕ; Τυπικά, νομικά δεν υπάρχει υποχρέωση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει τον νόμο όσο εκκρεμεί η έκδοση αποφάσεως» και διευκρίνισε:

«Παρά ταύτα από άποψη πολιτικής ηθικής καλό θα ήταν η κυβέρνηση να περιμένει την έκδοση της υπόθεσης στο ΣτΕ. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να περιμένει λίγο, μέχρι την έκδοση της απόφασης. Και το ΣτΕ θα μπορούσε ενδεχομένως να δει τη δυνατότητα διάσκεψης της υπόθεσης αυτής κατά προτεραιότητα για να βγει ένα αποτέλεσμα μέχρι να τελειώσουν οι προθεσμίες που θέτει ο νόμος»

Για το ΕΣΡ και την πρωτοβουλία Βούτση είπε: «Είναι ένδειξη της παθολογίας στη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας. Έχει ανέβει η πολιτική οξύτητα και η καχυποψία των πολιτικών μεταξύ τους σε τέτοια επίπεδα έτσι ώστε δεν μπορούν να γίνουν τα στοιχειώδη» και πρόσθεσε:

«Θα ήταν σκόπιμο στο πλαίσιο της νέας συνταγματικής αναθεώρησης να ξαναβλέπαμε το θέμα της συγκρότησης των ανεξάρτητων αρχών. Να ανατίθεται στον ΠτΔ, αν τα κόμματα δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα πρόσωπα και αν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top