ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ ο Λαπαβίτσας και ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ τους πρώην συντρόφους του: Καθεστωτικός ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αυξάνει φόρους, κόβει συντάξεις, επιτρέπει πλειστηριασμούς, κάνει συμφωνίες για τα ΜΜΕ με ανθρώπους που όζουν» τόνισε ο γνωστός οικονομολόγος

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ ο Λαπαβίτσας και ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ τους πρώην συντρόφους του: Καθεστωτικός ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τελεσίδικα καθεστωτικός» αναφέρει σε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην βουλευτής του Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος διατυπώνει αιχμές και για τους χειρισμούς του κυβερνώντος κόμματος στις τηλεοπτικές άδειες, κάνοντας λόγο για «συμφωνίες με ανθρώπους που όζουν».
«Ο χρόνος που ακολούθησε την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον Αλέξη Τσίπρα διέλυσε και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις όσων τον ψήφισαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τελεσίδικα καθεστωτικός – αυξάνει φόρους, κόβει συντάξεις, κάνει συμφωνίες για την ιδιοκτησία των ΜΜΕ με ανθρώπους που όζουν, επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αντίστοιχη είναι και η ηθική και πολιτική του απαξίωση, όπως και η αίσθηση απελπισίας και αποχής από τα κοινά που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις» επισημαίνει συγκεκριμένα στην αρχή του κειμένου του ο γνωστός οικονομολόγος .

Στη συνέχεια μάλιστα αναφέρεται σε «εξευτελισμό Τσίπρα», υποστηρίζοντας συγκεκριμένα: «Θα περίμενε κανείς ότι η μνημονιακή πλευρά θα πανηγύριζε, αφού έχει νικήσει και επιβάλλει τη δικιά της άποψη για την πορεία της χώρας. Ωστόσο δεν θριαμβολογεί, αλλά ανησυχεί βαθιά. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο εξευτελισμός του Τσίπρα ήταν απλώς ένα απαραίτητο βήμα. Αυτό που πραγματικά θα κρίνει τα πράγματα είναι η πορεία της οικονομίας, η οποία δεν παρέχει καμία βεβαιότητα. Ακριβώς γι’ αυτό το Grexit επανέρχεται μόνιμα και πιεστικά, εκεί που το μνημονιακό κατεστημένο νόμιζε ότι το είχε ξορκίσει».
lapavitsas blog.jpg


Ο κ. Λαπαβίτσας επιμένει στη συνέχεια στη γνωστή του θέση υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, για την οποία υπογραμμίζει:
«Θα μιλήσουμε ξανά στις επόμενες εβδομάδες για την έξοδο από την ΟΝΕ. Πλέον δεν χωρεί αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα αργοσβήνει όσο παραμένει στη νομισματική ένωση. Η πλευρά που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της ρήξης με στόχο την κοινωνική και εθνική αναγέννηση είναι πάντα εδώ και σύντομα θα παρουσιάσει νέες προτάσεις. Πρώτα όμως πρέπει να αναλύσουμε το που βρισκόμαστε. Αυτό είναι το έδαφος πάνω στο οποίο θα πατήσει η καινούργια αμφισβήτηση που έρχεται».
Το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει επίσης στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν κατά τον ίδιο τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top