Δένδιας προς κυβέρνηση: Αν εφαρμόζατε τον δικό μου νόμο δεν θα είχαν χαθεί δύο χρόνια

Απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

Στην ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη για τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και τη σύσταση εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμι��ης δημόσιων και ιδιωτικών οφειλών των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών ("κόκκινα δάνεια"), απάντησε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σήμερα Νίκος Δένδιας, σχετικά με την μη εφαρμογή του δικού του νόμου.

Ο πρώην υπουργός επικρίνει την κυβέρνηση για την μη εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που είχε ψηφισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και επισημαίνει ότι με βάση όσα ανακοινώθηκαν επιλέγει έναν «μακρόσυρτο εξωδικαστικό μηχανισμό» με αμφίβολα αποτελέσματα.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας:

«Αφού προηγουμένως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ελαχιστοποίησε την προστασία της κύριας κατοικίας (ν.4346/15) και θεσμοθέτησε την πώληση ενήμερων και μη δανείων (ν.4354/15), θυμήθηκε σήμερα να εξαγγείλει τη ρύθμιση των “κόκκινων δανείων” επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, μέσω ενός μακρόσυρτου “εξωδικαστικού μηχανισμού” που τελικά θα καταλήγει “σε δικαστή προς επικύρωση”!

Αν αντίθετα είχε εφαρμόσει το ν.4307/14 (“νόμος Δένδια”), όπως τον αποκαλεί, που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2014, αντί να τον υπονομεύει συστηματικά, με την υπόσχεση “νέας ρύθμισης”, ούτε θα είχαν χαθεί δύο σχεδόν χρόνια ούτε θα είχαν φτάσει τα “κόκκινα δάνεια” ��ε ποσοστό 45%.
Η αποτυχία, είναι όλη της Κυβέρνησης και το κόστος, ως συνήθως τα τελευταία δύο χρόνια, επιβαρύνει ολόκληρο τους πολίτες!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top