Κεφαλογιάννη: Τα 15+1 ερωτήματα για την προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει μαύρο στην ενημέρωση

«Πρωτοφανής μεθόδευση της κυβέρνησης ο αντισυνταγματικός νόμος Παππά»

Κεφαλογιάννη: Τα 15+1 ερωτήματα για την προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει μαύρο στην ενημέρωση

​Για «πρωτοφανή μεθόδευση της κυβέρνηση για έλεγχο της ενημέρωσης με τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά» κάνει λόγο η Όλγα Κεφαλογιάννη σε άρθρο της στο liberal.gr με τίτλο «Τα 15+1 ερωτήματα για την προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει μαύρο στην ενημέρωση».

Η βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για περιορισμό του ελέγχου της εξουσίας και της άσκησης κριτικής με τη δημιουργία «ενός κλειστού ολιγοπωλιακού συστήματος με στενές σχέσεις εξάρτησης μεταξύ των υπερθεματιστών και του κράτους».

«Θα πρέπει να είμαστε σαφείς. Η κυβέρνηση δεν καταπολεμάει τη διαπλοκή. Το αντίθετο. Την καλλιεργεί και φτιάχνει και το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξή της. Δυστυχώς ό,τι συμβαίνει αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία! Μας απομακρύνει από τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, και μας φέρνει κοντά σε τριτοκοσμικές απολυταρχίες που θέλουν να ελέγχουν το τοπίο της ενημέρωσης» επισημαίνει η κα Κεφαλογιάννη.

- «O νόμος προβλέπει ότι έπρεπε να δημοπρατηθούν ταυτόχρονα πανελλαδικές, περιφερειακές και θεματικές άδειες. Γιατί δημοπρατήθηκα�� μόνο οι πανελλαδικές;»

- «Αν δεν πρόκειται να προκηρυχθούν επιπλέον άδειες, πώς διασφαλίζεται η πλήρης αξιοποίηση του φάσματος, που επιβάλλεται από τον στόχο της πολυφωνίας και “υπενθυμίζεται” στην επιστολή Έτινγκερ;»

- «Η μείωση των παρόχων από 8 σε 4 ενισχύει ή περιορίζει τον ανταγωνισμό;»

- «Γιατί ο έλεγχος του πόθεν έσχες έγινε μετά τη δημοπρασία, ενώ στο στάδιο της προεπιλογής δεν έγινε κανένας έλεγχος

Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει η κα Κεφαλογιάννη.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top