Στουρνάρας: Η λανθασμένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έφερε τα capital controls

Τι είπε για το ζήτημα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής

Στη λανθασμένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο απέδωσε ευθέως τα capital controls o Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, κατά την κατάθεσή του σήμερα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα τραπεζικά δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

«Αιτία της ανακεφαλαιοποίησης δεν ήταν τα capital controls. Tα capital controls έγιναν για να προστατέψουμε τις τράπεζες, για να μην γίνει εκροή καταθέσεων. Θυμίζω ότι την μέρα που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, όλος ο κόσμος έσπευσε στα ATM και σε ��ρεις ημέρες υπήρξε εκροή καταθέσεων, χωρίς να έχουν κλείσει οι τράπεζες, 900 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό μας οδήγησε στο να γίνει εισήγηση για τα capital controls. H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τότε, θυμίζω, δεν συναίνεσε στην παροχή έκτακτης ρευστότητας».

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράστασης Ανδρέου Λοβέρδου, ο κ. Στουρνάρας απάντησε χωρίς περιστροφές:

«Το αίτιο ήταν η λανθασμένη οικονομική πολιτική που δημιούργησε πολύ μεγάλη αβεβαιότητα, το πρώτο εξάμηνο, έξοδο κεφαλαίων, χειροτέρευση των δεικτών μη εξυπηρετούμενων δανείων και πολύ μεγάλη αναστάτωση».

«Εμείς τότε ξέρουμε τρία ονόματα, τον πρωθυπουργό, τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Θεοχαράκη», σχολίασε αιχμηρά από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top