Δένδιας: «Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το χρέος»

«Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μη ρίξει όλο το βάρος στο χρέος»

​Απαισιόδοξος όσον αφορά στο χρέος εμφανίστηκε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου.

«Η γερμανική θέση, διότι δεν είναι θέση μόνο του κ. Σόιμπλε, είχε διατυπωθεί με τον πλέον σαφή τρόπο από το 2012 όταν συμπεριλήφθηκε στα πρακτικά του Eurogroup το καλοκαίρι η υπόσχεση περί ανοίγματος συζήτησης για το χρέος. Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση, εγώ προσωπικά το έχω κάνει τουλάχιστον 10 φορές που θυμάμαι και πολλές που δεν θυμάμαι, να μην βάλει όλα τα αβγά στην ελπίδα άμεσης συζήτησης για το χρέος. Η κυβέρνηση που για λόγους που αυτή ξέρει και αυτή καταλαβαίνει, εμείς έτσι κι αλλιώς συνήθως δεν καταλαβαίνουμε τι κάνει, προτίμησε αυτή την τακτική», είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Δεν νομίζω πως θα έχει αποτέλεσμα και όχι απλώς δεν θα έχει αποτέ��εσμα για την κυβέρνηση γιατί αυτό – αν θέλετε- λίγο μας νοιάζει, όμως όλο αυτό εντάσσεται σε ένα πλαίσιο υπερφορολόγησης, τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών, που υποτίθεται ήταν η δική μας προκαταβολή για να αρχίσει αυτή η συζήτηση, που οδηγούν την οικονομία σε μία νέα ύφεση και την κοινωνία σε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που ήδη είχε. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ως τελικό συμπέρασμα. Μα καθόλου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top