Ταύρος εν υαλοπωλείο η Γεννηματά: "Τσάμπα μάγκας ο Τσίπρας-Το έβαλε στα πόδια"

Έσπασε η φωνή της μόλις πήρε το λόγο στο βήμα της Βουλής

​Συναισθηματικά φορτισμένη ανέβηκε στο βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία ενοχλημένη από την απουσία του Αλέξη Τσίπρα τόνισε «Απ’ ότι βλέπω ο κύριος Πρωθυπουργός είναι εκτός αιθούσης και απ' ότι καταλαβαίνω ο τσάμπα μάγκας επέλεξε να το βάλει στα πόδια. Δεν κάθισε να ακούσει τις απαντήσεις σε όλα όσα μας κατηγόρησε», σημείωσε, ενώ στη συνέχεια δήλωσε υπερήφανη για το όνομά της και την πορεία της αναφερόμενη μάλιστα και στον πατέρα της αλλά και σε όλα όσα εκείνος προσπάθησε να φτιάξει.

«Έχετε το ηθικό ανάστημα να μου κουνάτε το δάκτυλο κ. Τσίπρα. Ντρέπομαι για λογαριασμό σας κύριε Τσίπρα», είπε η κα Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φόρτωσε στην πλάτη των πολιτών τα capital controls, το τρίτο μνημόνιο, καθώς και ένα νέο χρέος ύψους 86 δισ. ευρώ. «Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας, χαρίζοντας στους πιο ακραίους του νεοφιλελευθερισμού, όσα ζητούσαν από το 2009», πρόσθεσε.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για χαμηλό επίπεδο της συζήτησης στην Ολομέλεια, σημειώνοντας ότι ντράπηκε που την παρακολούθησε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τυχοδιωκτική διαπραγμάτευση και πολιτική».

Επανέφερε επίσης την πρότασή της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην οικονομία από το 2000 και μετά.

Αναφερόμενη στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί το μοναδικό κόμμα που ζήτησε έλεγχο των οικονομικών του και οδήγησε στη δικαιοσύνη δικό του στέλεχος.

Η κυρία Γεννηματά καταλόγισε στην κυβέρνηση μηδενισμό των θυσιών του ελληνικού λαού. «Καταφέρατε να υποθηκεύσετε το μέλλον της χώρας», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top