Γεννηματά: Ο Τσίπρας υιοθετεί την άποψη πως «οι δικαστές δικάζουν με βάση το λαϊκό αίσθημα»;

«Οι δικαστές δικάζουν με βάση το νόμο και το Σύνταγμα»

«Οι δικαστές δικάζουν με βάση το νόμο και το Σύνταγμα» υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τ��ς δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου που προκάλεσαν αίσθηση.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως με έκπληξη άκουσε «μέσα στο Μαξίμου να διατυπώνεται η άποψη ότι οι δικαστές δικάζουν με βάση το λαϊκό αίσθημα».

«Εάν υπάρχουν αυτές οι αντιλήψεις και διατυπώνονται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, ερωτώ ευθέως τον πρωθυπουργό αυτή τη στιγμή και τον προκαλώ να απαντήσει, εάν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διότι αυτές οι απόψεις είναι πέρα για πέρα αντίθετες με τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Σε αυτή την περίπτωση φαντάζεστε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, οι δικαστές πρέπει να παίρνουν αποφάσεις με βάση τη βούληση και τις επιθυμίες της κυβέρνησης» είπε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας πως η πολυφωνία συνδέεται άρρηκτα με τα ζητήματα της Δημοκρατίας και η προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης θίγει και πλήττει την καρδιά της Δημοκρατίας.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την Επιτροπή Διάλογου που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη.

«Έχετε τους βουλευτές που απαιτούνται για να ξεκινήσει η διαδικασία. Φέρτε τη διαδικασία στη Βουλή να ξεκινήσει η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την συζήτηση, ελάτε με τις συγκεκριμένες σας προτάσεις και εμείς θα είμαστε εκεί. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία για να συζητηθεί το Σύνταγμα. Δεν προβλέπονται πουθενά αυτές οι Επιτροπές που σήμερα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός» κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top