Κόντρα Μαξίμου με Θεοχάρη και ΝΔ για την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Θεοχάρης: «Ο Παραράς συμμετείχε στην επιτροπή εκλαΐκευσης του Συντάγματος της χούντας»

Κόντρα ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου από τη μία και τη ΝΔ και τον Χάρη Θεοχάρη από την άλλη ξέσπασε αναφορικά με την Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Μετά την επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χαρακτήρισε την Επιτροπή «χωρίς καμία θεσμική υπόσταση και κύρος» αλλά και την επίθεση του Χάρη Θεοχάρη κατά ενός μέλους της, του Πέτρου Παραρά, ομότιμου καθηγητή του ΔΠΘ και πρώην αντιπροέδρου του ΣτΕ, (για τον οποίον είπε: «Το ξέρετε πως ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της χούντας. Δεν ντραπήκατε; Ανακαλέστε τώρα»), το Μέγαρο Μαξίμου πέρασε στην αντεπίθεση.
«Στην προσπάθεια να οργανωθεί μια ουσιαστική συζήτηση για τη αναθεώρηση του Συντάγματος, με τη συγκρότηση μιας πραγματικά αντιπροσωπευτικής επιτροπής διαλόγου, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων όλων των πολιτικών τάσεων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν με το συνήθη σπασμωδικό και μηδενιστικό τρόπο» σημείωσαν κυβερνητικοί κύκλοι.
«Το έργο της Επιτροπής, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, δεν είναι να υποκαταστήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα τηρηθούν κατά γράμμα, όπως επιτ��σσει το άρθρο 110 του Συντάγματος. Η αναθεώρηση όμως δεν αφορά μόνον τους ειδικούς ή τους πολιτικούς, αλλά όλους τους πολίτες. Τα κρίσιμα ζητήματα, οι συγκλίσεις αλλά και τα διλήμματα θα πρέπει να αναδειχθούν από τη συζήτηση που θα οργανώσει η Επιτροπή. Τα πορίσματα της θα δοθούν στα κόμματα και, ενδεχομένως, σε μια Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει να τα τυποποιήσει ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» πρόσθεσαν οι ίδιοι κύκλοι.
«Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στο Ποτάμι και τον ανεξάρτητ�� βουλευτή κ. Θε��χάρη, που, στην κανιβαλική προσπάθεια να πλήξουν το κύρος της Επιτροπής, εμφανίζουν μέλος της ως συνεργάτη της χούντας" καταλήγοντας "αν ήταν έτσι, θα είχε οριστεί ο συγκεκριμένος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας Πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί των κυβερνήσεων Καραμανλή; Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης απόπειρας κανιβαλισμού;» κατέληξαν οι πηγές του Μαξίμου.
Δείτε ακόμη:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top