Ο Τσακαλώτος δικαίωσε πανηγυρικά τον Βενιζέλο για το PSI

Το απόσπασμα από το προσχέδιο του προϋπολογισμού και η… ατάκα του «Μπένι»

«Χρειάζονται περαιτέρω σχόλια;» αναρωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο facebook.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο facebook ένα απόσπασμα από το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017, το οποίο αφορούσε στο δημόσιο χρέος.

Ο πίνακας δικαιώνει τον ίδιο για το PSI (το οποίο είχε κάνει ως υπουργός Οικονομικών) καθώς επισημαίνει πως «οι δαπάνες για τόκους του χρέους της κεντρικής διοίκησης εμφανίζονται μειωμένες το 2013 κατά 50% σε σχέση με το 2012. [...] Η μείωση αυτή οφείλεται στη μείωση του ύψους του δημοσίου χρέους με την ανταλλαγή ομολόγων (PSI) του Μαρτίου 2012 και την επαναγορά Δεκεμβρίου 2012».

φωσα.jpg
«Οι παραδοχές του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2017 για το δημόσιο χρέος! Στη σελίδα 51 του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού του έτους 2017 που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο περιλαμβάνεται η ακόλουθη διαπίστωση με τον πίνακα που τη συνοδεύει, υπό τον τίτλο «Δαπάνες εξυπηρέτησης χρέους». Χρειάζονται περαιτέρω σχόλια;» έγραψε ο κ. Βενιζέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top