Κρίσιμη συνάντηση στο Μαξίμου Τσίπρα-Φίλη-Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Στο επίκεντρο η κόντρα για το μάθημα των Θρησκευτικών

Συνάντηση με αφορμή το ζήτημα των αλλαγών στο μάθημα των Θρησκευτικών έχουν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος είναι «κόκκινο πανί» για τον Αρχιεπίσκοπο και είχε μία τυπική χειραψία μαζί του στην έναρξη της συνάντησης.

Ενδεικτικό είναι, όπως ανέφερε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Μάρα Ζαχαρέα, ότι η δημόσια τηλεόραση δεν έδωσε πλάνο από το εσωτε��ικό του Μεγάρου Μαξίμου κατά την έναρξη της συνάντησης, όπως συνηθίζεται.

Και οι δύο πλευρές προσήλθαν πάντως στη συνάντηση αμετακίνητες μέχρι στιγμής από τις θέσεις τους.

Το πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά ήδη εφαρμόζεται από το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία «και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται» όπως διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, «πάγωμα» για ένα χρόνο και διάλογο από το μηδέν ζητά η Εκκλησία.

Το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια «σολομώντεια λύση» κατά τη σημερινή συνάντηση, από την οποία θα είναι και οι δύο ικανοποιημένοι ή τουλάχιστον δεν θα «τραυματίζει» κανέναν, απέναντι στο κοινό στο οποίο απευθύνονται: Τον πρωθυπουργό στο εσωτερικό της κυβέρνησης και τον αρχιεπίσκοπο στην Ιεραρχία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top