Σπίρτζης για το νομοσχέδιο για την ΥΠΑ: Δεν ιδιωτικοποιείται το FIR Αθηνών

Δήλωσε υπερήφανος για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς!

«Δεν ιδιωτικοποιείται το FIR Αθηνών» υποστήριξε στην Επιτροπή της Βουλής ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, υποστηρίζοντας ότι με το νομοσχέδιο που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια (και αποτελεί ένα από τα τελευταία προαπαιτούμενα), τόσο η νέα Ανεξάρτητη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας όσο και η αναδιαρθρωμένη ΥΠΑ παραμένουν υπό τον κρατικό έλεγχο.

Μάλιστα, δήλωσε υπερήφανος για τα αποτελέσματα τη�� διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς. «Με το παρών νομοσχέδιο αποτρέπεται η ιδιωτικοποίηση του ελέγχου του εθνικού εναέριου χώρου και το κλείσιμο των 25 περιφερειακών αεροδρομίων, που προωθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» τόνισε ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου μπαίνει διαπαντός τέλος στα σενάρια ιδιωτικοποίησης.

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας υποστελεχωμένη και απαξιωμένη, με στόχο να την πουλήσουν. Εμείς το αποτρέψαμε» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top