Δραγασάκης: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά από την κυβέρνηση

Έκανε λόγο για κρίση εμπιστοσύνης που έχει πλήξει την ελληνική κοινωνία

Δραγασάκης: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά από την κυβέρνηση

«Συχνά μιλάμε για τις οικονομικές και τις κοινωνικές διαστάσεις της κρίσης. Όμως υπάρχει και μια τρίτη διάσταση της κρίσης και αυτή είναι η κρίση εμπιστοσύνης» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην Ημερίδα «Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς - Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας από τον ΟΟΣΑ».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως η αντιμετώπιση της διαφθοράς αποτελεί κορυφαίο πολιτικό στόχο για την ανάκαμψη του δημοσίου συμφέροντος για τη σημερινή κυβέρνηση.

«Για εμάς, η μάχη κατά της διαφθοράς είναι μάχη για τη Δημοκρατία, το συλλογικό συμφέρον και το νέο κοινωνική ήθος της μεταμνημονιακής Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το φαινόμενο της διαφθοράς έχει μακρά παρουσία στη χώρα μας.

Όσον αφορά τη στρατηγική της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, σημείωσε ότι αυτή διαρθρώνεται σε τρία διακριτά επίπεδα:

Το πρώτο επίπεδο και το πιο άμεσο είναι αυτό που αναφέρεται σε συγκεκριμένα συμπτώματα, επεισόδια και εμβληματικές περιπτώσεις διαφθοράς.

Το δεύτερο επίπεδο πολιτικής είναι αυτό της εξάλειψης συγκεκριμένων αιτιών, καθώς και η διασφάλιση αποτελεσματικών συστημάτων ρύθμισης και ελέγχου σε περιοχές που λειτουργούν ως εστίες διαφθοράς.

Το τρίτο πεδίο της στρατηγικής της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως είπε o κ. Δραγασάκης, συνδέεται με τη λειτουργία του κράτους, του πολιτικού συστήματος και της ίδιας της κοινωνίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top