WSJ: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι… η ίδια η κυβέρνηση!

Τονίζει πως πολλοί υπουργοί βάζουν… τρικλοποδιές

WSJ: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι… η ίδια η κυβέρνηση!

«Τι εκτροχιάζει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας; H ίδια η κυβέρνηση της χώρας» τονίζει σε άρθρο της η Wall Street Journal.

Η οικονομική εφημερίδα ξεκινά με την ευχή που είχε εκφράσει ο Χρήστος Σπίρτζης όταν ανέλαβε το υπουργείο Υποδομών για αποτυχία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ενώ κάνει αναφορά και στις διαφωνίες μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα.

Στο δημοσίευμα τονίζεται η αποτυχία του προγράμματος να φέρει τα προϋπολογιζόμενα έσοδα και ση��ειώνει ότι στην πενταετία 2011-2016 τα έσοδα δεν ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ. Επίσης τα έσοδα την περίοδο 2011-2015 ανήλθαν σε μόλις 3 δισ. ευρώ, αντί 50 δισ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά.

«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της και αυτό απειλεί να εκτροχιάσει ένα κομμάτι-κλειδί του ελληνικού προγράμματος διάσωσης» σημειώνει η Wall Street Journal και προσθέτει με έμφαση: «Επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος ταξιδεύουν από τη Σαγκάη στη Νέα Υόρκη σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν επενδυτές με στόχο την τόνωση της οικονομίας της χώρας, αλλά οι ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο Μαρξισμό και είναι ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και κάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις ένα πικρό χάπι για την κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top