Ο γιος του Βούτση καταγγέλλει «υπερατλαντική απαγωγή» από μυστικές υπηρεσίες

Πήγαινε μέσω Λονδίνου για επίσκεψη στο Μεξικό – «Επί 24 ώρες δεν μου έδωσαν νερό και φαγητό» αναφέρει

Ο γιος του Βούτση καταγγέλλει «υπερατλαντική απαγωγή» από μυστικές υπηρεσίες

Την «υπερτλαντική απαγωγή» του από μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Μεξικό καταγγέλλει ο γιος του προέδρου της Βουλής, ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής.

Σε κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα το αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia, ο κ. Βούτσης περιγράφει την ιστορία του, η οποία ξεκίνησε ως ένα απλό ταξίδι στο Μεξικό με ενδιάμεση στάση το Λονδίνο.

Ο κ. Βούτσης τονίζει πως δεν του έγινε σκόπιμα check=-in αλλά απλά του δόθηκε boarding pass ώστε να είναι «αόρατος στην πτήση».

«Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η εξαφάνισή μου από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής (CIA) oι οποίες σε συνεργασία με την British Airways οργάνωσαν την υπερατλαντική "απαγωγή" μου. Όταν έφθασα στην πόλη του Μεξικού, στην διαδικασία ελέγχου, μου ανακοίνωσαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το διαβατήριο και με οδήγησαν, μαζί με τους δύο συνταξιδιώτες μου σε ένα ειδικό χώρο» αναφέρει –μεταξύ άλλων- και κάνει λόγο για 4 άτομα με πολιτικά.

Συνεχίζοντας, τονίζει ότι αφού ανακρίθηκε οδηγήθηκε στο γραφείο μετανάστευσης όπου τον ενημέρωσαν ότι «για το μεξικανικό κράτος θεωρούμαι τρομοκράτης και ότι είμαι ανεπιθύμητος στη χώρα τους».

Ο κ. Βούτσης καταγγέλλει ότι οδηγήθηκε σε ένα�� χώρο κράτησης με 6 κάμερες και κρατήθηκε επί 24 ώρες χωρίς νερό και χωρίς τροφή, ενώ τονίζει πως τελικά οδηγήθηκε πίσω στο Λονδίνο και από εκεί στην Αθήνα.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κείμενο: Βούτσης.docx

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top