ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΙΧΜΗ Ιερώνυμου σε Βούτση: Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε

«Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαδί» απάντησε με νόημα ο Πρόεδρος της Βουλής

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΙΧΜΗ Ιερώνυμου σε Βούτση: Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε

Διάλογο με νόημα και απίστευτα υπονοούμενα είχαν λίγο πριν αρχίσει ο αγιασμός στη Βουλή, ο πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με φόντο τον "ιερό πόλεμο" που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην εκκλησία και την κυβέρνηση, μετά τις αιχμές του Νίκου Φίλη για το ρόλο της Εκκλησίας στο παρελθόν αλλά και την κόντρα για το μάθημα των Θρησκευτικών.

«Λιγότερες πικρίες, σύνεση, φρόνηση και όχι βιαστικά βήματα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον Νίκο Βούτση αμέσως μετά τον τυπικό διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

«Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους» πρόσθεσε αμέσως μετά ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος σε αντίθεση με την πάγια πρακτική του να κρατά χαμηλά τους τόνους, έχει εν προκειμένω τραβήξει κόκκινες γραμμές, στέλνοντας -μεταξύ άλλων- επιστολή στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Άμεση -και γεμάτη νόημα- ήταν η απάντηση του Προέδρου της Βουλής: «Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί και συναποτελούμε ένα δέντρο με μεγάλες και βαθιές ρίζες το οποίο όμως είναι έκθετο στις διεθνείς συγκυρίες».

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο στο γραφείο του, όπου σε περίοπτη θέση βρισκόταν το ιστορικό λεύκωμα που του είχε στείλει πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος ως απάντηση στις αιτιάσεις του Νίκου Φίλη.

Δείτε ακόμη:

Τετ-α-τετ στη Βουλή για Φίλη και Ιερώνυμο

Μυστική συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου; Τι λέει η Αρχιεπισκοπή

Ιερώνυμος κατά των «νέων» Θρησκευτικών- Θα μαθαίνουν για τον Θεό μέσω της Ριάνα και του Άσιμου

O Καμμένος καπέλωσε Τσίπρα και Φίλη για Θρησκευτικά: Διάλογος από μηδενική βάση με Εκκλησία

Μαίνεται ο «ιερός πόλεμος»: Νέα οργισμένη επιστολή του Ιερώνυμου στον Φίλη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top