Φίλης: Μάθημα για όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μετά τις 14.00

«Η Ελλάδα δεν έχει εσωτερικά σύνορα»

«Όλα τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα μετά τις 2 το μεσημέρι στα σχολεία έως ότου ενταχθούν κανονικά στις τάξεις» είπε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα, όπως στο Ωραιόκαστρο, είπε: «Δεν συζητεί η Πολιτεία ζητήματα δικαιωμάτ��ν. Δεν τα θέτει υπό την κρίση κανενός, ούτε υπάρχουν στην Ελλάδα εσωτερικά σύνορα».

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι θα ενισχυθούν τα προγράμματα σχολικού αθλητισμού και οι δραστηριότητες αγωγής υγείας, σημειώνοντας ότι το υπουργείο δίνει προτεραιότητα στη γυμναστική.

«O σχολικός αθλητισμός είναι σημαντικό θέμα και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες από φέτος για να ε��ναι μια ουσιαστική δραστηριότητα, που θα βάλει τα παιδιά σε έναν νέο τρόπο ζωής» είπε ο κ. Φίλης.

Αναφορικά, τέλος, με τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών, είπε πως η συζήτηση έχει εξαντληθεί και ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς μέσα από συζήτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top