Γκάλοπ στην «Αυγή»: Καταλληλότερη μια κυβέρνηση ΝΔ με 36% έναντι 14% για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Το 85% εκτιμά ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση - Διπλάσιο το ποσοστό Μητσοτάκη από τον Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία

Σημαντικό προβάδισμα δείχνουν οι προτιμήσεις των πολιτών σε δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα "Αυγή", σε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, έναντι μιας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Το 36% κρίνει ότ�� μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, έναντι το 14% που απαντά στην ίδια ερώτηση ότι είναι καταλληλότερη μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει γενικότερα συναισθήματα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (85%) απαντά ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Επίσης το 90% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το 80% από τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

Ένας στους δύο ψηφοφόρους (51%) εκτιμά ότι «μάλλον χρειάζεται να γίνουν εκλογές», ενώ με μεγάλη διαφορά προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία. Συγκεκριμένα, οι πολίτες απαντούν πως καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Το 32% των ερωτηθέντων απαντά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας το μεγαλύτερο ποσοστό πάντως (45%) απαντά «ούτε η σημερινή, ούτε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top