Ο Τσίπρας σηκώνει το γάντι και απαντά στον Ερντογάν: Επικίνδυνη η αμφισβήτηση της Λωζάννης

Ποια θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου – Πρώτη ανάρτηση 17.39

«Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης που ρύθμισε ξεκάθαρα και οριστικά τις ελληνοτουρκικ��ς σχέσεις, το καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών του, είναι επικίνδυνη τόσο για τις σχέσεις των δύο χωρών μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Ανεξάρτητα από τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν παρόμοιες δηλώσεις αμφισβήτησης της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή. Ως χώρας που υπερασπίζεται σταθερά τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου».

Όπως αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, αντικείμενο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ ήταν η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα Μέτρα Διαβεβαίωσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας 2015-2016, η ενεργοποίηση εξοπλιστικών υποπρογραμμάτων, και η επιλογή νέου Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα αναφέρεται ότι ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τις εξελίξεις όσον αφορά σε ζητήματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top