Μητσοτάκης σε CNBC: Η κυβέρνηση πήγε την Ελλάδα δύο χρόνια πίσω

«Το 2014 βγαίναμε από την ύφεση – Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε»

Μητσοτάκης σε CNBC: Η κυβέρνηση πήγε την Ελλάδα δύο χρόνια πίσω

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNBC, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πλάνο για την οικονομία και πως η χώρα έχει γυρίσει δύο χρόνια πίσω.

«Με την σημερινή κυβέρνηση η χώρα έχει χάσει δύο χρόνια. Είχαμε ύφεση το 2015 και το 2016 και ελπίζουμε σε μια ήπια ανάκαμψη το 2017» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα το 2014 έβγαινε από την κρίση.

«Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι η ανάπτυξη θα έρθει ως δια μαγείας. Δεν γίνεται όμως έτσι. Χρειάζεται συγκεκριμένες πολιτικές, μείωση φόρων, ικανή διακυβέρνηση και μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι με άλλη κυβέρνηση θα μπορέσουμε να πιάσουμε τους στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη, που θα ξεπεράσει και τους στόχους, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα γίνει με αυτή την κυβέρνηση. Γι΄αυτό και ζητούμε εκλογές» είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ έχασε τις εκλογές με 7 μονάδες και τώρα είναι μπροστά 8 με 10 μονάδες. Θα χτίσουμε πάνω σε αυτό το μομέντουμ. Έχουμε παρουσιάσει ένα πολύ αξιόπιστο οικονομικό σχέδιο και είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, καταλήγοντας ότι «δεν μπορώ να αναγκάσω κανέναν να πάμε σε εκλογές, αλλά είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για τις προοπτικές αυτής της χώρας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top