Ξυδάκης: Ελαφρότητα και βιασύνη από Ερντογάν – Μας έχει συνηθίσει σε εκρήξεις και αναδιπλώσεις

Για Τσάμηδες: Αγγίζει τα όρια της προσβολής και πρόκειται περί θράσους

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει συνηθίσει τον δυτικό κόσμο σε αιφνίδιες εκρήξεις αναθεώρησης και εν συνεχεία σε αναδιπλώσεις» σχολίασε ο Νίκος Ξυδάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάννης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πρόσθεσε ότι θα υπάρξει τοποθέτηση στο ΚΥΣΕΑ, πιθανώς και από τον πρωθυπουργό, και απέδωσε την κίνηση Ερντογάν στις πιέσεις που δέ��εται στο εσωτερικό με τον μετασχηματισμό του κράτους, από κοσμικό κράτος σε λαϊκό Ισλάμ, αλλά και στη μεγάλη αναστάτωση που υπάρχει στα σύνορα της Τουρκίας και την ανησυχία της Άγκυρας για τη γεωγραφία της περιοχής.

«Με ελαφρότητα και βιασύνη βάζει στο τραπέζι να συζητήσει μια διεθνή συνθήκη» είπε χαρακτηριστικά και το συνέδεσε με τις εξελίξεις στη Μοσούλη.

Παράλληλα, ο κ. Ξυδάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέεται η στάση του κ. Ερντογάν και με τους 8 Τούρκους που έχει ζητηθεί η έκδοσή τους από την Άγκυρα.

Για Τσάμηδες: Αγγίζει τα όρια της προσβολής και πρόκειται περί θράσους

Πιο αιχμηρός ήταν ο κ. Ξυδάκης για τις δηλώσεις Χαν αναφορικά με το ζήτημα περί Τσάμηδων.

«Αγγίζει τα όρια της προσβολής, πρόκειται περί θράσους και ο κ. Χαν θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ξυδάκης απέδωσε τις δηλώσεις σε αναζήτηση ρόλου και αναζήτηση ανάμιξης στα Δυτικά Βαλκάνια που αναμοχλεύουν το παρελθόν στην περιοχή, ενώ η ΕΕ πρέπει να είναι εγγυητής της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top