Βουλή: Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο-ΓΙΓΑΣ με ΟΛΑ τα προαπαιτούμενα

Τι προβλέπει και πότε ψηφίζεται - Πρώτη ανάρτηση 18:43

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο-ΓΙΓΑΣ με ΟΛΑ τα προαπαιτούμενα το απόγευμα της Παρασκευής, για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.


Το νομοσχέδιο, εισάγεται ως επείγον στις αρμόδιες επιτροπές την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη από την Ολομέλεια.

Ανάμεσα στις άλλες ρυθμίσεις για τα προαπαιτούμενα, περιλαμβάνεται η υπαγωγή έξι ακόμη ΔΕΚΟ στο υπερταμείο. Οι εταιρείες που μεταφέρονται στο υπερταμείο είναι συγκεκριμένα: ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και το 34% της ΔΕΗ (το υπόλοιπο 17% ελέγχεται από το ΤΑΙΠΕΔ).

Τον περασμένο Μάιο είχαν μεταφερθεί στο υπερταμείο οι ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ, ενώ εκτός υπερταμείου φαίνεται να μένουν (αν δεν υπάρξει κάποια τροπολογία της τελευταίας στιγμής…) ΑΔΜΗΕ και ΕΑΒ.

Στο προσχέδιο περιλαμβάνονται ακόμη ρυθμίσεις για την ενέργεια, αλλά και νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού εις βάρος αγροτών, επαγγελματιών δήμων με λιγότερους από 2.000 κατοίκους και νέων επιστημόνων.

Στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού περιλαμβάνεται και μείωση της έκπτωσης 15% στον πρόσφατο νόμο, για όσους εξαγοράζουν εφάπαξ πλασματικά έτη ασφάλισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ.pdf

ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΚ.pdf

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.pdf

ΔΕΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.pdf

ΟΣΕ.pdf