ΘΥΕΛΛΑ για τα θρησκευτικά! Αδειάζει τον Φίλη ο Καμμένος και συναντά τον Ιερώνυμο

Παίρνει το μέρος της εκκλησίας στο ζήτημα των θρησκευτικών

ΘΥΕΛΛΑ για τα θρησκευτικά! Αδειάζει τον Φίλη ο Καμμένος και συναντά τον Ιερώνυμο

​Διαστάσεις θύελλας παίρνει ο… ιερός πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και την Εκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και κυβερνητικό εταίρο να αδειάζει τον Ν. Φίλη και με ανακοίνωση του κόμματός του να παίρνει σαφή θέση υπέρ της Εκκλησίας.

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προαναγγέλλουν συνάντηση του Π. Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα των θρησκευτικών και θα έχουν συνάντηση την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στις 12:30, προ της τοποθέτησης του Προέδρου των ΑΝΕΛ στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα Παιδείας σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Οι ΑΝΕΛ με δημόσια τοποθέτησή τους έχουν ταχθεί υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών».

Νωρίτερα, όπως έγραψε και το star.gr ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε οργισμένη επιστολή στον υπουργό Παιδείας ξεκαθαρίζοντάς του σε αυστηρό τόνο ότι η εκκλησία είναι υπόθεση ενός λαού και όχι ενός υπουργού και απορρίπτοντας τους υπαινιγμούς του κ. Φίλη για συνεργασία της Εκκλησίας με τη δικτατορία.

Την ίδια ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε επιστολή και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση μαζί με έναν τόμο που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, με τίτλο «Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή», ζητώντας να ενημερωθούν οι βουλευτές «για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα αξ��ότιμα μέλη του κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν».

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει φαίνεται να μην οδεύει προς εκτόνωση, παρασύροντας στη δίνη του αρκετά κυβερνητικά στελέχη και προκαλώντας νέες αναταράξεις στην κυβέρνηση.

Διαβάστε εκόμα:

Φουντώνει η κόντρα Ιερώνυμου-Φίλη: Ιερά αγανάκτηση του Αρχιεπισκόπου-Η απάντηση του Υπ.Παιδείας

Άδωνις κατά Φίλη: Ντροπή του! Έχει κόμπλεξ με την εκκλησία

Νέες «ρουκέτες» Φίλη: Η εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top