Γκάλοπ της MRB για το Star: Αρνητικά κρίνει την κυβέρνηση για το μαύρο στα κανάλια το 74,2%

Το 82,8% ζητά να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στο πόθεν έσχες

Την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στους κυβερνητικούς χειρισμούς για τις τηλεοπτικές άδειες καταγράφει η πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της MRB, η οποία διεξήχθη στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου και την οποία παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

To 66,7% των ερωτωμένων αξιολογεί «σίγουρα και μάλλον αρνητικά» τη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, ενώ μόλις το 25,3% την αξιολογεί «σίγουρα και μάλλον θετικά».
mrb 1 229 axiologisi.jpg


Όσον αφορά τον αριθμό των αδειών, οι πολίτες διαφωνούν με τον αριθμό των 4 αδειών, καθώς μόλις 12,2 % θεωρεί ικανοποιητικό τον αριθμό αυτό, ενώ άνω του 75% των ερωτωμένων ζητά να είναι περισσότερες από 5 οι άδειες (με το 36,1% να τάσσεται υπέρ των 5-8 αδειών, το 24% να ζητά 9-10 άδειες, «πάνω από 11» το 10,8%, ενώ ένα 4,9% ζητά να είναι απεριόριστος ο αριθμός τους!).
mrb 2 arithmos 229.jpg


Οι ερωτώμενοι πολίτες διαφωνούν σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό και με την κυβερνητική θέση ότι «η διαδικασία αδειοδότησης βάζει τέλος σε θέματα διαπλοκής»: Το 76,7% απαντά ότι «σίγουρα και μάλλον» διαφωνεί με την συγκεκριμένη θέση, έναντι μόνο 19,1% που απαντά «σίγουρα και μάλλον» συμφωνεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι το «σίγουρα και μάλλον διαφωνώ» απαντά και το 68% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ!
mrb3 diadikasia 229.jpg


Για το αν η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών «βάζει τέλος σε θέματα διαπλοκής» το 76,4% απαντά ��σίγουρα και μάλλον διαφωνώ», έναντι 19,9% που απαντά «σίγουρα και μάλλον συμφωνώ».
mrb 4 diaploki 229.jpg


Συντριπτικό είναι το ποσοστό (82,8%) όσων «σίγουρα και μάλλον» ζητούν να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στο πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, έναντι μόλις 15,2 % που «σίγουρα και μάλλον» διαφωνεί.

Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται και η αξιολόγηση των κυβερνητικών χειρισμών στη διαδικασία αδειοδότησης, με το 74,2% να απαντά ότι την κρίνει «πολύ και αρκετά αρνητικά», έναντι 21,8% που απαντά «πολύ και αρκετά θετικά».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top