Δημοσκόπηση στον 1 χρόνο κυβέρνησης: Αντίο ελπίδα - Θυμός και αγωνία για 8 στους 10 Έλληνες

Μειωμένες προσδοκίες για την καθημερινότητα και το μέλλον - «Δεν καταλαβαίνουν τα προβλήματά μας αυτοί που κυβερνούν» λένε 7 στους 10

Δημοσκόπηση στον 1 χρόνο κυβέρνησης: Αντίο ελπίδα - Θυμός και αγωνία για 8 στους 10 Έλληνες

Ο θυμός, ο φόβος και η αγωνία πήραν τη σκυτάλη από την ελπίδα για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.

Μετά την δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha που έδειξε ότι οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από την κυβέρνηση αλλά και από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, και η πολιτική έρευνα «Σφυγμός» της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών (η οποία μάλιστα πρόσκειται φιλικά στην κυβέρνηση) καταγράφει μειωμένες προσδοκίες για την καθημερινότητα και το μέλλον των Ελλήνων παρά τις προσδοκίες για ελπίδα.

Το 83% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι διακατέχει από φόβο, θυμό και αγωνία, ενώ μόλις το 12% είπε πως ακόμη περιμένει την ελπίδα (βασικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015).

Όπως τονίζεται, σε μία συγκυρία, το στίγμα της οποίας δίνει η συνέχιση της μνημονιακής πραγματικότητας και οι μειωμένες προσδοκίες ότι αυτή μπορεί να αλλάξει, οι πολίτες διακατέχονται από αρνητικά συναισθήματα, αφού όλα αυτά συμβαίνουν με την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά».

Το 73% εκτιμά ότι οι πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα, ενώ ανάλογο ποσοστό (71%) λέει ότι αυτοί που κυβερνούν δεν καταλαβαίνουν τα προβλήματα των πολιτών.

Δείτε ακόμη:

Δημοσκόπηση:Απογοητευμένοι με την κυβέρνηση, τον Τσίπρα και τις τηλεοπτικές άδειες οι Έλληνες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top