Δημοσκόπηση:Απογοητευμένοι με την κυβέρνηση, τον Τσίπρα και τις τηλεοπτικές άδειες οι Έλληνες

Πονοκέφαλο θα φέρει η πρώτη έρευνα της Μarc μετά τις αποκαλύψεις για Καλογρίτσα

Κόλαφος για την κυβέρνηση είναι η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του Alpha σε δείγμα 1005 νοικοκυριών από τις 19-21 Σεπτεμβρίου 2016 μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που έγινε μετά τις αποκαλύψεις για τον Καλογρίτσα και την τράπεζα Αττικής και εκτός από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, καλύπτει την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην ΔΕ��!

Αναλυτικότερα…

Για το θέμα των αδειών

Το 76,7% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και ο έλεγχος του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, το 16,2% δηλώνει ικανοποιημένο και το 7,1% δεν απαντά.

Αντίστοιχα, το 74,6% θεωρεί πως ο διαγωνισμός για τις άδειες υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες και μόλις το 16,7% απαντά πως στόχευε πράγματι στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

11.jpg

Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για το μέλλον της χώρας

Το 83,1% των ερωτηθέντων απαντά πως αισθάνεται ανησυχία για αυτά που έρχονται, το 12% ελπίζει, το 3,5% απαντά τίποτα από τα δύο και το 1% απαντά πως αισθάνεται τόσο ανησυχία, όσο και ελπίδα.

18.jpg

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 37,7% αισθάνεται απογοήτευση απέναντι στην κυβέρνηση, το 34% οργή, το 9,3% δυσπιστία, το 7,7% κατανόηση και το 7,3% ανοχή.

17.jpg

Οκτώ στους 10 βλέπουν με κακό μάτι τις κυβερνητικές πολιτικές

Το 83,8% των πολιτών αξιολογεί αρνητικά/ μάλλον αρνητικά την κυβέρνηση και μόλις το 14,3% θετικά/ μάλλον θετικά.

16.jpg

Στην ερώτηση «πως θα ήταν τα πράγματα εάν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση» το 34,6% απάντησε καλύτερα, το 34,3% χειρότερα, ενώ το 26,1% θεωρεί πως η κατάσταση θα ήταν περίπου η ίδια.

15.jpg


Δεν ικανοποίησε η εμφάνιση του Τσίπρα στην ΔΕΘ

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνου�� πως δεν ικανοποιήθηκαν από την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, το 14,5% δηλώνει πως δεν την παρακολούθησε, και το 13,2% δηλώνει ικανοποιημένο.

13.jpg

14.jpg

Αντίστοιχα, το 51,4% δηλώνει πως δεν ικανοποιήθηκε από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, το 31,8% απαντά πως είναι ικανοποιημένο και το 16,4% απαντά πως δεν την παρακολούθησε.

Στο ερώτημα «ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο για να βγάλει την χώρα από την κρίση», το 45,9% απαντά πως ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ικανοποιητικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, το 33,7% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 15,2% τον Αλέξη Τσίπρα.

12.jpg

Δείτε επίσης:

Αποκάλυψη Star: Με εισόδημα 40.000 ευρώ υπερθεματιστής που καλείται να καταβάλλει εκατομμύρια

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR: Λογιστής της εταιρίας Καραμπάτσ��υ αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τα βοσκοτόπια

Καταρρέει νομικά και ηθικά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top