Αποφυλάκιση για λόγους υγείας ζητά ο Τσοχατζόπουλος: Έχω εγκεφαλική ατροφία!

Την αποφυλάκισή του έστω με βραχιολάκι ζητά ο συνήγορος του πρώην υπουργού

Τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού ενώπιον του δικαστηρίου υπέβαλε ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε αναστολής εκτέλεσης της ποινής του επικαλούμενος λόγους υγείας, με τον συνήγορό του να ζητά από τους δικαστές να δείξουν επιείκεια.

«Δώστε του τη δυνατότητα να έχει χρόνο να ζήσει με τη γυναίκα του και το παιδί του το οποίο είναι 9,5 ετών και δεν έχει προλάβει να το ζήσει εκτός φυλακής» είπε ο κ. Παγορόπουλος, επισημαίνοντας το προχωρημένο της ηλικίας του κ. Τσοχατζόπουλου και ζητώντας να αποφυλακιστεί ο πρώην υπουργός ακόμη και με βραχιολάκι.

«Η περίπτωση του πρώην υπουργού βρίσκεται σε μία χρονική στιγμή όπου ο χρόνος σε απόλυτο συνδυασμό με την ηλικία του έχει φέρει την αδήριτη ανάγκη να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης» σημείωσε επισημαίνοντας πως ο κ. Τσοχατζόπουλος βρίσκεται πλέον στο σημείο που οι αντοχές του τον εγκαταλείπουν.

Μάλιστα, επικαλέστηκε τις εγχειρήσεις στις οποίες έχει υποβληθεί στα μάτια του και υποστήριξε επίσης πως ο πρώην υπουργός παρουσιάζει εγκεφαλική ατροφία.

Την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού ζήτησε και ο έτερος συνήγορος του, Λεωνίδας Κότσαλης ενώ παρούσες σήμ��ρα στο Δικαστήριο ήταν η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζόπουλου.

Τσοχατζόπουλος: Είμαι παντελώς αθώος – Κινδυνεύει η ασφάλειά μου

«Είμαι παντελώς αθώος. Ζω υπό συνθήκες μειωμένης ασφάλειας! Είναι αποδεδειγμένες για σας αυτές οι κατηγορίες; Είμαι παντελώς αθώος, τίποτα δεν με αφορά από όλες τις κατηγορίες που έχουν ειπωθεί! Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού είναι απαράδεκτες. Ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλούς διαμονής για συγκεκριμένους κρατούμενους,ενώ, αντίθετα υπάρχει ευνοϊκή, επιλεκτική μεταχείριση για άλλους» είπε από την πλευρά του κ. Τσοχατζόπουλος.

«Σήμερα συνέβη ένα ακόμα επεισόδιο, πήγα στους γιατρούς να ��άρω βεβαιώσεις και όταν γύρισα είχε φύγει κλούβα. Έρχονται στιγμές που δημιουργούνται επεισόδια, κακομεταχείριση όπως πριν λίγες εβδομάδες, μπαίνουν σε κίνδυνο άνθρωποι και ζωή τους» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο αναμένεται να απαντήσει στο αίτημα του πρώην υπουργού στις 28 Σεπτεμβρίου και να αρχίσει η απολογία του πρώην υπουργού ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top