Μετά τη θεία από το Σικάγο, έρχεται… ο «Λογιστής» από τις Βρυξέλλες!

Σκοπός να βοηθήσει την κυβέρνηση να εισπράξει 504 εκ. ευρώ για το προσφυγικό από κοινοτική χρηματοδότηση

​Ο άνθρωπος που θα βοηθήσει την κυβέρνηση να εισπράξει 504 εκατομμύρια ευρώ για το προσφυγικό και να διδάξει στις ελληνικές αρχές το πως δεν θα χάνουν τις ευκαιρίες για την κοινοτική χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό - που το βέβαιο είναι πως θα αυξηθεί - φτάνει στην Αθήνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Κομισιόν έχοντας θορυβηθεί από την μικρή απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων, τη στιγμή που οι ανάγκες είναι τεράστιες και χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τους κανόνες, στέλνει στην Αθήνα ουσιαστικά κάποιον ο οποίος θα «γράψει τα προγράμματα και θα κάνει τις αιτήσεις», βοηθώντας καθοριστικά στη διαχείριση του προσφυγικού. Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr o τεχνοκράτης θα εξηγήσει το πως θα γίνει η μεταφορά της διαχειριστικής Αρχής των κονδυλίων στο Υπουργείο Οικονομικών και πως το Υπουργείο θα κάνει «follow up», πως δηλαδή θα παρακολουθεί και θα προωθεί την πρόοδο των προγραμμάτων για τους μετανάστες, για τα οποία το κράτος θα χρησιμοποιεί κοινοτικά λεφτά (δεδομένου ότι όλα τα προγράμματα πριν και μετά υπόκεινται σε εσωτερικό έλεγχο - audit).

Ο υπάλληλος της Γενική Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων και η θέση του σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr θα βρίσκεται στην δομή του Marteen Verwey για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων (που έχει “υποκατάστημα” στην Αθήνα), τον διάδοχο δηλαδή της παλιάς task force.

Σύμφωνα με τις ίδιε πληροφορίες, οι άνθρωποι της Κομισιόν που ξέρουν καλά την Ελλάδα, εδώ και καιρό είχαν υποδείξει «την σχετική ανάγκη βελτίωσης της διοικητικής ικανότητας για την απορρόφηση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό» και ορισμένοι από αυτούς, που έχουν ζήσει την ελληνική διοίκηση, άφηναν αιχμές για το τι είδους στελέχωση είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα.

Αν μη τι άλλο, θα κληθεί να πιάσει δουλειά στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου θα υποδείξει την προεργασία για τη σύσταση δύο σχετικών με το μεταναστευτικό Ταμείων: Ασύλου και Εσωτερικής Ασφάλειας.

Όπως εξήγησε χθες η Νατάσα Μπερτώ, αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν, για την Ελλάδα και στη βάση της σχετικής απόφασης Συμβουλίου και Κομισιόν υπάρχουν η χώρα να πάρει λεφτά από τις Βρυξέλλες: να κάνουν αίτηση οι ΜΚΟ και να κάνει αίτηση το ίδιο το κράτος. Για παράδειγμα το κράτος, πρέπει να κάνει αίτηση για χρήματα για να ξαναχτίσει τον κέντρο υποδοχής στη Λέσβο.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top