Την παραχώρηση χρήσης των παραλιών σε Δήμους της πρωτεύουσας ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ύστερα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – Ποιους παραλιακούς Δήμους αφορά

Η παραχώρηση της χρήσης ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου στους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας, Βουλιαγμένης ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάν��η Μπαλάφα, του προέδρου του ΤΑΪΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, του προέδρου της ΕΤΑΔ Γιώργου Τερζάκη και των δημάρχων Ανδρέα Κονδύλη (Αλίμου), Γρηγόρη Κωνσταντέλλου (Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης), και Γιώργου Παπανικολάου (Γλυφάδας).

Για μία πολύ θετική εξέλιξη, αποτέλεσμα διαβουλεύσεων μηνών εκ μέρους των δημοτικών μας αρχών και διεκδικήσεις δεκαετιών εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνουν λόγο οι τρεις δήμαρχοι, σε κοινή τους δήλωση μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

«Στόχος μας είναι πλέον το παραλιακό μας μέτωπο να αναβαθμιστεί, να νοικοκυρευτεί, να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα να αποτελέσει πόλο ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο», προσθέτουν.

Επίσης, ευχαρίστησαν την κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, «για την εποικοδομητική συνεργασία και για το πολύ θετικό τελικό αποτέλεσμα» αλλά υπενθύμισαν ότι στη Νότια Αθήνα «υπάρχουν πολλές σοβαρές εκκρεμότητες, για τις οποίες είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία κράτους- αυτοδ��οίκησης, με αιχμή του δόρατος την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού».

«Η επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, είναι κρίσιμο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της χώρας να προχωρήσει σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε τα όποια προβλήματα να βρίσκουν λύσεις συναινετικές», επισημαίνουν οι τρεις δήμαρχοι στην κοινή τους δήλωση και καταλήγουν:

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μπροστά μας μεγάλη ανάγκη και περιθώριο για δημιουργική συνεργασία, ώστε να επιλυθούν σοβαρές εκκρεμότητες και να έρθει ανάπτυξη ισόρροπη, βιώσιμη, ολοκληρωμένη, ωφέλιμη για την εθνική οικονομία, αλλά και τις τοπικές μας κοινωνίες».

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κάθε αναγκαία πράξη, ώστε η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να γίνεται προς όφελος των πολιτών με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και από φορείς Δημοσίου συμφέροντος», υπογράμμισε από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
«Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας θα εκτελεστούν απρόσκοπτα τα ήδη συμφωνημένα επενδυτικά σχέδια (πχ Ελληνικό) και θα αξιοποιηθούν τα ελεύθερα και υποβαθμισμένα τμήματα του παραλιακού μετώπου», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Η συμφωνία μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμων αφορά την παραχώρηση ακινήτων του παραλιακού μετώπου από την Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα.

Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, με τη συμφωνία ικανοποιούνται χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, ενώ διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στα τμήματα που παραλιακού μετώπου που θα αξιοποιηθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top