Γελάει με τα χάλια μας η Κομισιόν: Στέλνουμε ειδικό να σας μάθει να απορροφάτε τα κονδύλια

Αφορά τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό

Μπορεί η κρίση του προσφυγικού να είναι πρωτοφανής και για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να παρατηρούνται τέτοιες μετακινήσεις πληθυσμών να αλλά δυστυχώς η Ελλάδα πιάστηκε για ακόμη μία φορά αδιάβαστη όσον αφορά τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτώ, η απορρόφηση των σχετικών με το προσφυγικό κονδυλίων -στο κομμάτι που αφορούν το ίδιο το κράτος- δεν είναι ικανοποιητική.

Σύμφωνα με την ίδια, η Κομισιόν θα στείλει τις επόμενες μέρες θα στείλει στην Ελλάδα έναν ειδικό υπάλληλο που θα υποδείξει στο κράτος πως θα κάνει τις σχετικές αιτήσεις και την λογιστική προεργασία για να επιταχυνθεί η ροή κονδυλίων.

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, η ΕΕ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές μετά την πυρκαγιά στη Μόρια της Λέσβου και έχει ενημερωθεί ότι αφενός οι πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από τα επικίνδυνα σημεία και αφετέρου οι καταστροφές αποκαθίστανται.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top