Καλούνται τελικά στην Επιτροπή Θεσμών Παππάς, Κρέτσος και νέοι καναλάρχες

Με μέσω του άρθρου που προβλέπει κλήση στην Επιτροπή αν υπογραφεί η αίτηση από τα 2/5 των μελών της

Καλούνται τελικά στην Επιτροπή Θεσμών Παππάς, Κρέτσος και νέοι καναλάρχες

Θα κληθούν τελικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Επιτροπής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και οι 4 υπερθεματιστές.

Παρά την επίμονη άρνηση της, η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου «αναγκάστηκε» να κάνει τελικά το δεκτό το αίτημα της ΝΔ που στηρίχθηκε και από βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, έγινε χρήση του άρθρου 41α του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει ότι η ακρόαση φυσικών προσώπων από την Επιτροπή καθίσταται υποχρεωτική όταν το αίτημα υπογράφεται από τα 2/5 των μελών της Επιτροπής, δηλαδή 8 βουλευτές.

Για την απόλυτη ακρίβεια, δεν έγινε επίσημα υποβολή αιτήματος, αλλά η κα Χριστοδουλοπούλου έκανε δεκτό το αίτημα βλέποντας ότι το ζητούν και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης (ο κ. Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ) αν και δεν το υπέγραφαν.

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο, η ακρόαση των συγκεκριμένων προσώπων ολοκληρώνεται σε 2 συνεχόμενες συνεδριάσεις εντός ενός μηνός, ενώ έχουν δικαίωμα ερώτησης 3 βουλευτές από το πρώτο κόμμα, 2 βουλευτές από το δεύτερο και ένας βουλευτής από κάθε ένα από τα υπόλοιπα σε δύναμη κόμματα.

Δείτε ακόμη:

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τη ΝΔ για τις τη��εοπτικές άδειες

Άγριος καυγάς στη Βουλή:Μείζον θέμα διαφάνειας για Καλογρίτσα από ΝΔ – Η Τασία απάντησε… με ΕΡΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top