Το μπαλάκι σε Τσίπρα ο Δραγασάκης: Αν δεν είμαι χρήσιμος, να πάω σπίτι μου!

Μετασεισμοί και ζυμώσεις γύρω από την παρέμβασή του για το χρέος – «Κοινή η στρατηγική της κυβέρνησης» διαβεβαίωσε ο ίδιος στην Κεντρική Επιτροπή

Το μπαλάκι σε Τσίπρα ο Δραγασάκης: Αν δεν είμαι χρήσιμος, να πάω σπίτι μου!

Τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια η πρόσφατη παρέμβαση του Γιάννη Δραγασάκη για το χρέος.

Οι αποστάσεις που έλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του χρέους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα επιτευχθεί άμεση ρύθμιση όπως φιλοδοξεί η κυβέρνηση, ανέδειξαν και πάλι το ρεύμα κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε μεγάλο μέρος του κομματικού μηχανισμού.

Μάλιστα, σε «μυστική» συνάντηση που είχε ο κ. Δραγασάκης με τον Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, φέρεται να πέταξε στον πρωθυπουργό το μπαλάκι για την αποχώρησή του!

«Εγώ, αν δεν είμαι χρήσιμος, μπορεί και να πάω σπίτι μου. Να βοηθάω και έξω από την κυβέρνηση» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη Real News.

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά για το δίλημμα που υπάρχει για κατάργηση της αντιπροεδρίας και ενίσχυση του πρωθυπουργικού γραφείου, εκτιμά τον κ. Δραγασάκη, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με άλλα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου,. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει απόσταση τόσο από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Δημήτρη Τζανακόπουλο, όσο και από τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον επικεφαλής ουσιαστικά της «Κίνησης των 53».

«Η κυβέρνηση είναι ενιαία και διαθέτει κοινή στρατηγική»

Ο ίδιος ο κ. Δραγασάκης, πάντως, έσπευσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σήμερα, να διαλύσει τα σύννεφα για ρήγμα ανάμεσα στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του χρέους.

«Η κυβέρνηση είναι ενιαία και διαθέτει κοινή στρατηγική» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διαψεύδοντας ις αναφορές τις αντιπολίτευσης περί αντιθέσεων μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση ενιαία και συλλογικά διεκδικεί να πετύχει στον παρόντα χρόνο, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη μείωση του χρέους, στη βάση της απόφασης του Eurogroup» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση ότι για τη ριζική επίλυση του ζητήματος σε κλίμακα Ευρώπης και πως είναι αναγκαία μια πανευρωπαϊκή λύση.

Δείτε ακόμη:

Ο ένας κάνει «ντα» τον άλλο για το ΧΡΕΟΣ και λύση δεν βλέπουμε!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top