Σχοινάς: Ευχόμαστε… ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης

«Θα βρεθούν οι λύσεις να μείνει η Ελλάδα στον δρόμο της σταθερότητας»

Σχοινάς: Ευχόμαστε… ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Την εκτίμηση ότι «θα βρεθούν οι λύσεις που θα επιτρέψουν και στην Ελλάδα να μείνει συνεπής στο δρόμο της σταθερότητας, που θα φέρει και την ανάπτυξη» εξέφρασε ο Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο CNN Greece.

«Εκφράζω την ευχή ότι θα προκύψει γρήγορα η συμφωνία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης» είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα έχει υποχρεώσεις και για τις δύο πλευρές.

Σε ότι αφορά την πρόταση Γιούνκερ για ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας σημείωσε: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η Επιτροπή Γιούνκερ, ξεκαθαρίσαμε ότι το δικό μας μείγμα πρέπει να πατάει σε τρεις πυλώνες. Στη δημοσιονομική υπευθυνότητα και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προσθέσαμε έναν ��ρίτο πυλώνα: των επενδύσεων».

Για το προσφυγικό υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και πρόσθεσε: «Ο Σεπτέμβριος μας βρίσκει σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήμασταν πέρυσι τέτοιο καιρό. Έχουμε τα hot spots που λειτουργούν κανονικά, έχουμε κοινούς τρόπους ελέγχου των εξωτερικών μας συνόρων, εκατομμύρια ευρώ που δίνονται ως βοήθεια στα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής. Επιπλέον, σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει η λειτουργία της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής, ενός από τα πιο απτά μέσα προστασίας των εξωτερικών μας συνόρων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top