Μητσοτάκης: Περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια

«Δεν θα επιστρέψουμε στην δεκαετία του ’80 και την εποχή Κοσκωτά»

«Περάσαμε από το σανό, στα βοσκοτόπια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του STAR και του δημοσιογράφου Νίκου Αρμένη για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί σχετικά με το πόθεν έσχες και τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα που έβαλε ως εγγύηση για την τηλεοπτική άδεια.

«Αυτά που ακούμε θα ήταν σχεδόν αστεία, εάν δεν ήταν τελείως τραγικά. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε και επιμένουμε να προσέλθουν οι 4 υπερθεματιστές στην επιτροπή της Βουλής και να καταθέσουν τα πόθεν έσχες τους» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια. Νομίζω ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν απόλυτα τι συμβαίνει εδώ πέρα. Κάποιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν αυτή την υποχρέωση και μεθοδεύουν παρεμβάσεις που κινούνται στα όρια της γελοιότητας. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν. Να φωνάξει η επιτροπή Διαφάνειας του υπερθεματιστές. Δεν έγινε έλεγχος πό��εν έσχες; Δεν πρόκειται εμείς να δεχθούμε τον εκφυλισμό αυτής της διαδικασίας και τη δημιουργία νέων τριγώνων διαπλοκής εργολάβων, κομμάτων και τραπεζών και να επιστρέψουμε στη δεκαετία του ’80 και την περίπτωση του Κοσκωτά και της Τράπεζας Κρήτης» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Παππά και χαρακτήρισε τον διαγωνισμό έωλο. Παράλληλά, είπε ότι με τη ΝΔ κυβέρνηση θα επιστραφούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και δεν θα υπάρχει κανένας αριθμητικός περιορισμός στα κανάλια.

«Θα καταργήσουμε το νόμο Παππά, θα επιστρέψουμε τις αρμοδιότητες για τον έλεγχο αλλά και την προκήρυξη διαγωνισμού στο ΕΣΡ. Επί των δικών μας ημερών δεν θα υπάρξει αριθμητικός περιορισμός στον αριθμό των καναλιών που θα εκπέμπουν στη χώρα. Θέλουμε πολυφωνία, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ολιγοπώλιο που έχει μέσα του το σπέρμα της διαπλοκής» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η ΝΔ από την πρώτη στιγμή έλεγε πως ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός, ενώ είπε πως «έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων».

«Προσέξτε εγώ δεν πρόκειται να πω όπως ο Τσίπρας ότι “αυτά δεν γίνονται” στο ΣτΕ αλλά εκφράζουμε την άποψή μας με σαφήνεια. Εγείρονται πολύ σοβαρά ζητήματα για το πόθεν έσχες των καναλαρχών. Είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας ότι αν δεν καλύπτεται ένας προσωρινός υπερθματιστής να πάει η άδεια στον επόμενο. Αλήθεια; Δεν έγινε έλεγχος από την Επιτροπή που μας διαβεβαίωνε ότι μπορούν να καλύψουν τα χρήματα; Ο διαγωνισμός είναι έωλος» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top