Τσίπρας: «Όλοι τους και μόνοι μας» - «Όργιο συκοφαντίας η ομιλία Μητσοτάκη»

Ομιλία στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: «Όλοι τους και μόνοι μας» - «Όργιο συκοφαντίας η ομιλία Μητσοτάκη»

​«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον παρίας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή και την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η Ελλάδα είναι σημείο αναφοράς στην Ευρώπη και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ενώ η οικονομία, κατά τον ίδιο, δείχνει σημάδια ανάκαμψης και η ανεργία αργά αλλά σταθερά αποκλιμακώνεται.

«Βγάζουμε την οικονομία από την κρίση με την κοινωνία όρθια, παρά τις - πολλές φορές - παράλογες απαιτήσεις των δανειστών μας. Ήρθαμε να τελειώσουμε με το παλιό», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος, στην αρχή της ομιλίας του, επεσήμανε πως «δεν έχει τελειώσει η μάχη, αλλά είναι πιο σκληρή από κάθε άλλη φορά… Έχουμε κότσια να σπάσουμε αβγά, συγκρουόμαστε με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που ξεζούμισε τον τόπο την εποχή της ανάπτυξης και λεηλάτησε την κοινωνία την εποχή της κρίσης».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «όλες οι δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας» έχουν ξεχάσει τις διαφορές τους κι έχουν συμμαχήσει ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «οι ολιγάρχες και όλο αυτό το σύστημα καταλαβαίνουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα είναι παρένθεση», ενώ, απαντώντας στις επικρίσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέφερε «η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορεί συνεχώς ως ψεύτες για την μη εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης του 2014, ξεχνώντας ότι κριθήκαμε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015».

Σχολιάζοντας την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «όργιο συκοφαντίας και καταστροφολογίας», καταλογίζοντάς του νεοφιλελεύθερη εμμονή με τις περικοπές δαπανών για την παιδεία, την υγεία και το κοινωνικό κράτος, καθώς και προκατάληψη εναντίον της ΕΡΤ.

«Το επόμενο διάσημα ενόψει του Συνεδρίου, έχουμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας το ιστορικό καθήκον και για το κόμμα μας αλλά κυρίως για την ανασυγκρότηση της χώρας, σε οικονομία και κοινωνία, χρειάζεται αλλαγή πορείας», συνέχισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στην πράξη στο σήμερα, οι άνθρωποι δεν διαλέγουν τις συνθήκες που θα ζουν, οι συνθήκες τους διαλέγουν… 18 μήνες κάνουμε μια προσπάθεια, έχουμε επιλέξει να κινηθούμε με το καθήκον της πρώτ��ς αριστερής κυβέρνησης. Η Αριστερά δεν μπορεί να παραιτηθεί από τον αγώνα, αλλά να κερδίζει και όχι μόνο τις μάχες αλλά να κερδίζει και τον πόλεμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει για την άδεια, να εκπέσει!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top