8 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ και τέταρτο η Χρυσή Αυγή - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης έναντι του Τσίπρα

8 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Με διαφορά 8 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr, με τη διαφορά να περιορίζεται στο 5% στην εκτίμηση ψήφου, μετά την αναγωγή των αναποφάσιστων και της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21% έναντι 13% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 3,1%, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2,1%, το Ποτάμι με 1,6%, η Ενωση Κεντρώων με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1%.
210475-prothesi-teliko.jpg


Σύμφωνα με την εταιρεία, στην εκτίμηση ψήφου, η υπέρ της ΝΔ διαφορά βρίσκεται στο 5% (32% έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ). Ακολουθούν: ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων με 2,5% Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,0%, Λαϊκή Ενότητα με 1,5% και «Άλλο» με 8%.
palmos ektimisi.jpg


Στην παράσταση νίκης (ποιο κόμμα θεωρούν ότι θα κερδίσει τις εκλογές), η ΝΔ προηγείται με 61%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21%, ενώ το 3% βλέπει πρώτο «άλλο κόμμα» (αυθόρμητη απάντηση) και το 15% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στο ερώτημα ποιός είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 30% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά αυθόρμητα το 43%, ενώ το 2% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Eπίσης, το 61% κρίνει αρνητικά την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το 16% την κρίνει θετικά και το 20% ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top